Mallorca

Ett par dagar efter studenten åkte jag och mother till Mallorca, en trevlig och bergig ö öster om Mama Spain (Ok, ni vet vad Mallis är...). Vi har pratat om att göra en mor- och dotterresa sedan vi var i Tanzania 2011 och nu blev den äntligen av! Vi bodde på en liten ort som heter Cala D'or, vilket jag tror betyder strand, vik elleeeer något åt det hållet. 
 
Första kvällen tog vi en promenad ner till den omtalade Marinan, alltså hamnen. Vi är dock osäkra på om vi hittade rätt Marina, eller om det vara var lågsäsong, för den var inte så imponerande som utlovat. Det är såna som resebyråer som ger en trust issues...
 
Det spåddes dåligt väder de första två dagarna, men det blev det kanppt. På den nedersta bilden ler mor hånfullt till metreologerna. 
 
Såhär såg alla stränder runt Cala D'or ut! Små vikar med berg runt om och kristallklart vatten. Något som även fanns på alla stränder var soldyrkande turister från halva världen. Förlåt om någon gör detta, men jag kan inte förstå vaför folk pressar med solglasögon på? Ok om man läser eller något, men att bara ligga och griljera sig MED BRILLOR? Vill du bli späckhuggare?
 
Här har ni en fruktansvärt spansk bild! Vitt vin, vanligt bröd och vitlöksbröd, oliver och vitlöksaioli. Plus brödpinnar.
 
På midsommarafton hyrde vi cyklar och gav oss iväg på en cykeltur på ca fyra mil! Det var inte nådigt kan jag säga, särskilt inte eftersom Mallis är ett väldigt bergigt ställe med backar värre än Insane (har inte åkt den, men whatevs) och jag själv är uppvuxen i Sveriges plattaste stad. 
 
Om dagarna fick kameran stanna hemma, men på kvällen fick den följa med ut och rastas lite. 
 
Saturday night is parrot night! På lördagkvällen hade flera resaturanger stora papegojor vid ingångarna, antagligen för att locka gäster. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, men vackra var dom!
 
Vi kände oss lite inhemska och testade Paella! Man får in ett stort fat och varje portion är beräknat till två personer. Eftersom mamma inte tål skaldjur blev det mer till mig, så efter maten fick hon nästan hyra en skottkärra för att ta mig tillbaka till hotellet. 
 
På söndagar är det marknad i grannbyn, Felanitx tror jag den hette. Där sålde man allt från påfåglar till armband gjorda av gafflar. 
 
Sista kvällen! Den dagen hyrde vi cyklar igen, men den rundan blev inte alls lika lång, ca 8 km. Vi hade med oss cyklopen till stranden och försökte oss på lite snorkling. Vi hade gjort det en gång innan men utan särskilt märkvärdiga resultat. Här var det några fler fiskar, men ändå inte särskilt mycket. Lite synd, gillar verkligen att snorkla!
Stranden på bilden är dock Cala Gran, vår "hemstrand" som låg ett par hundra meter från hotellet. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0