Sista minuten

Nu har jag precis packat färdigt inför Stockholmsresan imorn, och bredvid mig ligger Simba och snusar. Rätt nice.
Jag har datorn med mig, så jag ska försöka få upp något inlägg. Nu ska jag lägga mig, klockan ringer vid 05.00 imorgon bitti!
 
Här är två bilder jag tog nere vid Bergaviksbadet i lördags. Jag släpade med mig en frusen Rasmus och mitt nya ND-filter som jag köpte av Caroline Dahlén men inte använt ännu. Självklart blir det lite bättre bilder om det blåser lite mer än vad det gjorde i lördags, men jag ville så gärna testa filtret så man fick vara glad för det lilla.
 
 
 

Finmiddag!

När Rasmus fyllde år fick han en låda med en massa lappar han fick använda när han ville. På en av dem stod det att "Anna bjuder på trerätters". Igår använde han den lappen. 
 

Det mesta jag gjorde var ganska påhittat, men det blev bra ändå!

Förrätten bestod av franskbröd, lätt stekt i stekpanna med avokadokräm med en avokado, vitlök, salt och peppar i. Uppepå det la jag sparris som var stekta i smör, peppar, chilisalt och sweet chilisås. Sedan la jag på lite riven ost, en tomathalva och lät det stå i ugnen på 225 grader tills osten smält. Satan var gott det blev!
 
Varmrätten var lite enklare. Jag hade marinerat quornfiléer i honung, sweet chilisås, olivolja, två vitlöksklyftor och salt och sedan stekte jag dem i en grillpanna. Till det gjorde jag hasselbackspotatis och ett försök till rödvinssås. Den där såsen var lättare sagd än gjord. Men det blev helt okej. Jag la på lite hot bearnaise också, för vem älskar inte bearnaisesås?
 
Till efterrätt blev det Gino! Blåbär, hallon, mango och banan i ungssäker form. Strö på riven vit choklad och kokos, ställ in i ugnen till chokladen fått fin färg. Till det hade jag eko chokladglass.
 
Det var vad vi sysslade med igårkväll!

Kristi himmelsfärd

Jesus flög till pappa Gud och vi är lediga. Tack för det. Idag har jag legat i solen, och sedan vände jag på mig och låg i solen lite till. Vändstekte.
 
Om ett tag kommer Rasmus hit, så jag borde ta tag i kaoset i mitt rum och ge mig ut på en springtur.
 
Farväl.
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S   5 0 / 1 . 4  G

6 maj

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S   5 0 / 1 . 4  G
 
En till bild från fina Gotland.
 
Idag fick jag släpa mig ur sängen och min älskade Rasmus armar, bara för att komma till skolan i Kalmar och mötas av två inställda lektioner på morgonen. Surt!
Eftermiddagen bestod av en välbehövlig catchup-fika med fina Tilda, och nu sitter jag här med en katt vid min sida som trycker sig emot mig så mycket att jag tror att vi kommer bli ett.
 

Gotland!

I fredags tog jag och Rasmus färjan över till saffranspannkakornas och raukarnas förtrollade värld. Sightseeing, försommarsol, fotografering, god mat, promenad i storm, trevligt sällskap och skräckfilm.
 
Vi lämnade Oskarshamn i solnedgången.
 
Först åkte vi ut till Högklint och åt Subway.
 
 
Sedan blev det en runda i Visby.

 
I botaniska trädgården fanns ett stort träd. Det sägs att om man ristade in sina namn i stammen så skulle man vara tillsammans för evigt.
 
 
En väldigt mysig vistelse på Sveriges största ö. I sommar kommer vi tillbaka igen!

RSS 2.0