Sista dagen

Idag ar sista dagen i det varmfuktiga Afrika. Det har har nog varit den basta utlandsresa jag nagonsin gjort, och jag ar fylld till bristningsgransen av nya intryck och erfarenheter. Jag har aven tagit over 1600 bilder, och filmat helt omojliga saker, t.ex. tre lejonungar som diar.

Igar var jag med om den mest vidriga, spannande, obehagliga, annorlunda och intressantaste promenaden i hela mitt liv. Vi gick pa guidad City Tour i Stone Town pa Zanzibar, bland annat genom en lokal marknad. Det var trangt, morkt och fuktigt. Och sen kom kottmarknaden (Meat Market). Jag dog. Det var det ackligaste jag nagonsin varit med om. Det raa kottet hangde fran bjalkar i taket. Det stank och flugorna svarmades. Det har med att bli vegetarian narmar sig snabbare an vantat...

Jag har aven gjort Side Cut-flator (alltsa flator som i braids pa Engelska, inte homosexuella tjejer...)
Jag vagade inte raka av det, sa jag gjorde typ afrikanska rastaflator pa sidanistallet. Jag ser kanske lite halv ut, men nar man sett sig i spegeln ett par ganger sa vanjer man sig.

Om en halvtimma maste vi checka ut ur rummet, sa nu maste jag mege mig. Jag har lite hemlangtan... Nu vantar ett helt dygns hemresa...

Jaha, det trodde jag

Men icke. Inget bloggande pa mycket lange, men what the fuck, jag sitter pa Zanzibar. Och jag saknar de tre sista bokstaverna i alfabetet.
Har ar det iallafall svinhett, och vattnet ar inte att tala om. Nar det ar pavag in, alltsa till hogvatten sa ar det typ 38 grader! Jag skojar inte! Det ar som i ett badkar, ibland branner man sig till och med! Helt sanslost.
Idag har vi varit pa en Spice Farm och sett odlingar av olika kryddor som man inte tanker pa, t.ex. nejlika, kanel, vanilj, muskot, ingefara och Henna (sandar tatueringsak).
Igar var vi pa en misslyckad snorkeltur, sa imorn blir det en ny. De sag en manet som var lika stor som nar jag formar ett O med mina armar, sa vi var tvugna att aka darifran. Det var lite laskigt...

Ovrigt att beratta ar att jag har tagit ca 1300 bilder, och jag kommer att visa maaanga pa bloggen nar jag kommer hem. Och jag har brant mig lite overallt pa kroppen. Jag kommer att komma hem som en vaniljglass med hallonsylt; Mest vit, och lite rod har och dar.

Nagot jag inte vill tanka pa ar att jag har tva vanliga prov, ett nationellt prov och tva redovisningar den veckan jag kommer hem.

Man far bara vara har vid datorn i en halvtimma utan att betala fem dollar, som jag inte har, sa nu ska jag aterga till skuggan.


P.S. Solen ar som en svetslaga, det gar inte att bli solbrand om man har skandinavisk hud. Synd.

Tidsinställt inlägg

Nu har jag troligen precis klivit på "stor-flyget"! Det går Stockholm-Rom-Etiopien-Kenya-Tanzania!
Wish me luck!
När vi kommer dit blir vi upphämtade på flygplatsen och körda till en "oas". Outpost Lodge tror jag den hette.
Jag och pappa satt klistrade vid Google Earth igår och tittade på bilder från dit vi ska. Outpost ska tydligen vara väldigt palm-prytt. Vi får se om det stämmer...


Zigge vill följa med

Jag tror inte att hon märker något...


Snart!

Vid tre kommer taxin som kör oss till Kalmar flygplats! Sedan väntar mååånga timmars resande, innan vi äntligen landar i Tanzania.

Jag kommer att uppdatera bloggen så ofta jag kan där nere, så fortsätt kolla!

Resfebern har verkligen börjat smyga sig på mig nu, jag har öppnat och stängt min väska 1000 gånger för att försäkra mig om att jag inte har glömt något.
Jag har även laddat alla batterier som kan tänkas laddas, vilket då är fem kamerabatteri (två till systemkameran, två till lillkameran och ett till filmkameran) och en mobil.

 JAG HAR GLÖMT JANNE! Honom måste jag packa ner nu! Janne är en påse gjord av gamla jeansben som jag fyllt med ris. Han ska fungera som stöd åt kameran, så att jag inte ska få skakiga bilder och filmer. Som ett mjukt stativ att lägga på fönsterkanten på jeepen. om man så vill.

Nu ska jag packa Janne och äta frukost. Frukost? Lunch? Brunch!

Leave me alone, bitch


Drömmar, packning och soluppgång!

Torsdagsmorgon i BergaDagen kommer att bestå utav packning och allmänt fix inför resan. Imorgon smäller det

Inatt drömde jag att vi hade haft Nationellt Prov i träslöjd, och att jag fick MVG. Vi hade också Nationella i Beteendevetenskap, och jag vet knappt vad det innebär. Men det resultatet han jag inte få reda på förens kattjäveln väckte mig genom att skrapa mot dörren och i största allmänhet låta som ett spöke.

Fredag 11 februari

Idag har det hänt mycket. Sedan gick det över. Nu känns det som om jag inte ens varit i skolan idag.

Vi firade Alla hjärtans dag i skolan idag, eftersom alla åttor är på praktik nästa vecka. Det var Kamratstödjarna som höll i trådarna, och eftersom jag är Kamratstödjare så var jag med och fixade allt. Det var utklädning, fika och fotografering. Sedan skulle alla i varje klass skriva något snällt om den person vars namn det stod på ett rött papper, sen skulle man skicka runt det så att alla fick skriva. Jag fick tyvärr inget (eller så tycker de inte om mig?) eftersom jag var vid fotograferingen hela förmiddagen.

Jag hade på något vänster lyckats bli ansvarig för hela projektet Fotografering, och det var det som orsakade "Kaos"-inlägget nedan.
Jag blev lite förvånad, för de förväntade sig att jag helt på egen hand skulle fixa ihop en hel jävla fotostudio, utan något som helst bidrag från skolan. Good Luck, liksom. Iallafall så löste det sig till slut. Jag får tacka Gudarna för att jag råkade se ett par strålkastarljus i matsalen som jag kunde sno, och att Nellie lärt mig lite om ljus under min praktik. 
Sedan gick jag till bildläraren och fjäskade till mig lite information (han hade jobbat som fotograf) och det hela slutade med att jag, med orden "jag ska vakta den med mitt liv" , fick låna hans blixt (hallelujah). Bakgrundsduken lånade jag från en tjej i 9A vips så fanns det en välfungerande studio i ett klassrum på Kalmarsundsskolan.
Guldstjärna till alla som hjälpte till!

Sedan kom mina fina flickor och var moraliskt stöd
Sedan hade vi Musikprov idag också. (Fem minuter efter att jag var färdig med fotograferingen). Trots mycket annat som svävade runt i huvudet så gick det ganska bra. Jag fick reda på resultatet idag, eftersom dett var min sista skoldag innan sportlovet.

Trots detta relativt negativa inlägg, då det verkar som om jag hatar stress och eget ansvar, så tycker jag faktiskt om det! Det känns kul att de litar på att jag fixar, och jag måste medge att jag gärna är ett kontroll-freak när det gäller såna här saker. Jag erbjuder mig oftast. Jag vill gärna ha koll på allt, allt och lite till.
Även om att fixa en hel fotostudio själv på en dag var ganska mastigt, så är "Ja men jag fixar det. Och det. Och det med" inte helt ovanligt från min sida. Dessutom är ju det här skitbra träning för framtiden!
Det är så kul att fixa saker..!

Bara för att det vore kul?

Kan inte alla, bara för skojs skull, skriva sitt namn i en kommentar? Så att jag vet vilka som läser min lilla blogg?  Det skulle vara lite roligt!

Kram...

Jag har upplevt kaos

I form av planeringen av Alla Hjärtans-dag firandet imorn. Just nu har min hjärna slutat fungera, så jag kan inte ens skriva om det. Det var kaosigt iallafall, och det är ju bra träning till framtiden, även om det är jobbigt nu. Jag har så mycket saker som jag ska göra, och jag minns inte ens hur jag fick alla uppgifter. Sedan räcker tiden inte till, och jag skulle vilja ha en dubbelgångare, för jag borde vara på två ställen samtidigt.
Mitt i allt kaos har jag ett musikprov också. Jippie.

Vi hade också det sista Nationella i Svenska idag. Eller ja, det är ju det muntliga kvar, men det bestämer läraren själv när vi ska göra.

Nu ska jag gå och lära mig något om Mozart och Beethoven.

.

X: Sju spänn för en banan, rena jävla rånet.


Sant brushan

Fanns det något att fota då?

Nej. Det fanns det inte. Så idag gick jag på skattjakt i trädgården, och fotade saker som blivit kvar efter snön. Ingen skatt direkt, men ändå.


Först, min ängel.


Första vårblomman, alltid samma


En fågelmat-sak. Bra där, med tanke på första bilden...


LuftgevärsskottBuddapest, någon? Jag mår lite illaDet känns som om allt jag har gjort de senaste dagarna är att fika, men det får man när man FYLLER ÅR!!!
Idag fyller jag 16 år. Snart går jag och lägger mig, och sen kommer jag aldrig någonsin fylla 16 år igen.
Men fyra födelsedagssånger och överväldigande många gratulationer senare kan jag bara sammanfatta dagen som bra.

Imorgon skriver vi det första Nationella provet. Det är i Svenska, och jag är sjukt nervös. Jag kommer få skriv-blackout (läs: skrivkramp. Jag hittade på ett eget litet ord. Det får man nog inte göra under Nationella...) , och glömma bort kriterierna för argumenterande text. Sedan har vi Nationella på torsdag också, och så fucking Musik-prov på fredag. Vi ska kunna allt och lite till om Mozart, Beethoven och Wienklassicismen.

Nu ska jag gå och läsa igenom Wolfgang Mozart och Ludvig van Beethovens liv och prestationer.

Nu är det gjort

Jag har gjort mitt gymnasieval. Jag har valt min framtid.
Jag längtar sjukt mycket. Hoppas att det blir bra, och att jag klarar det.

1:a Val: Estet-teater på Jenny Nyströmsskolan

2:a Val: Samhäll- Media & Journalistik på John Bauer.

3:e Val: Nada! Jag tänker komma in på Estet - moahahaha...Fatta vad nervös man blir av Dexter (programmet där man väljer)
Jag hinner inte skriva klart varför man blir nervös av Dexter, för nu har Sherlock Holmes börjat.

Toodles...

Helgen och så

Nu är det mycket som hänt, och inte ett enda litet blogginlägg har det blivit.

I Fredags firade jag min födelsedag. Marta, Sofia, Sandra, Vickan och Tilda kom hit, och vi hade det supertrevligt. Jag fick så fina presenter! Det är nästan bud på att lägga ut en bild på tavlan jag fick. Fast nae. Alla bilder var ju inte så smickrande, om man säger så ;) ♥
Tyvärr så var det nog ingen som tog några bilder, men jaja. Kvällen lever ju kvar i våra minnen.

I lördags jobbade jag, och det var som vanligt. Inte tråkigt, men inte roligt heller. Förutom när mina kära kollegor kommer och muttrar något om att denne nästan blev fälld, eller varför köper man en räkmacka och äter bara upp räkorna och lämnar resten?
Sedan åkte jag hem till Nellie och firade min födelsedag med pizza, katter och zombiefilmer. Kram...

Idag hade vi extrarep med teatern, och det gick ganska bra det med. Jag fick ett nytt manus, eftersom jag hade råkat stryka över en replik som inte var min i det förra. Det störde mig så innerligt. Tur att man har en förstående lärare där!

Just nu lyssnar jag på Clawfingers och snart ska jag se Sherlock Holmes på ettan. Se den serien! Jag rekommenderar! Han är en sån aspie (ring om ni vill ha förklaring på det ordet, hihihi...).


På Gotland...


... Hittade jag en rutig blomma. Det var lite ovanligt.


Halka, Dirty Dancing och fri från läxor

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2pzAHB98e5w#t=12s

Ungefär såhär såg det ut när jag halkade imorse. Vägarna såg så torra och fridfulla ut, men så fort jag sätter min oskyldiga femtonårs-fot så åker jag dit, likt han i klippet. Detta resulterade i ett präktigt blåmärke på vänster höft.

Jag har inga läxor förutom engelskaglosor denna veckan, så nu ska jag ägna all min lediga tid åt... annat.

Nu ska jag gå och göra det. Annat alltså. Kanske äta överblivna plättar, och se klart Dirty Dancing?

Dagens projekt

Plättar med drottningsylt, grädde och blåbär. Inte helt fel det där.Jag brände typ hälften av plättarna, men det som gick att rädda blev goda.

RSS 2.0