Detta är ju nästan pinsamt...

... fast ändå inte. Jag har haft en hel del annat för mig, som till exempel att klara av första veckan på gymnasiet. Bloggen har tyvärr kommit i andra hand, och jag kan väl bara hoppas att jag tar tag i den nu i veckan.

Skolan är fortfarande bra. Jag har fortfarande inget skåp på Jenny. De lagar fortfarande god mat.


Nu är jag förkyld, så den lilla energi jag hade kvar efter dagen gick åt på den första teaterteorilektionen (vilket långt ord!), vilken förresten var alldeles asbra! Så mycket kul vi kommer att få göra!

Nu ska jag gå och lägga mig med min nylånade bok "Jag är tyvärr död, och kan inte komma till skolan idag"


Övrigt att säga är: SKAM ÖVER DIG! SKAM ÖVER DIN KO!

Från Mulan... hehe...

Another world, another life


Nikon D7000 + AF-S Nikkor 18-105 VR

Lalalaa, slänger mig i gräset, bara för att det är roligt att leka i photoshop...

Efter en cykeltur i regnet...

mms_img68767 (MMS)

Efter en cykeltur i regnet...


Dag två

Nya bekantskaper och en hjärtlig kram från en saknad vän gjorde min dag.

 Andra dagen på gymnasiet, och det blir bara bättre. Idag fick vi våra skåp på Kagg, och hade en mördarlektion i Naturkunskap. Imorgon har vi första teaterlektionen, och jag kan inte vänta med att få komma igång! När man kan använda meningen "vi ses i Bunkern", då vet man att man börjat Estet på Jenny. Lalawaa, vad jag har längtat efter att börja på den här linjen, och nu är jag här!

Det enda jag inte längtar till är tyskalektionerna som drar igång nästa vecka. Och jag hoppas att jag inte halkar efter i matten nu igen... Jag hatar matte. Punkt. Undrar om resten av min klass är mattegenier, och jag kommer hamna sist? Eller att gymnasiematten kommer att vara jättekrånglig? Jag hatar som sagt matte. PUNKT.


Gammal bild från en teaterfestival;


Nu har man blivit stor


Idag började jag gymnasiet. Nu har man blivit stor. Klockan 10.00 samlades alla ettor i Aulan för att sedan gå  iväg med sina klasser. Jag och resten av ES11C begav oss till Energihallen. Isak följde också med som mitt (och andras kanske, men jag hade bokat honom..! ) moraliska stöd.

Klassen verkade iallafall jättebra, och mentorerna också. Jag har en bra känsla om det här! Tror jag kommer trivas alldeles ypperligt! Vi har bara fyra ämnen denna terminen, utöver de roliga estet-ämnena. Det är ju alldeles tipp-topp! Nu vill jag bara komma igång med alltihop. Men vi har inte en teaterlektion förrän på onsdag, men tiden lär väl springa iväg.

Det enda som är lite krångligt, det är alla salar och korridorer. Jag kommer aldrig lära mig hitta! Tur är väl då att jag har Tilda, som får visa mig vart jag ska ta vägen. Jagvet vart Energihallen ligger, that's it.


Övrigt att berätta är att alla aktiviteter drar igång nästa vecka! Då börjar jag även på Teaterteori på måndagar. Det ska bli så roligt, jag lääängtar!


Slänger upp en gammal bild för att krydda inlägget lite.
Jag och mina jävla blommor. Blir ni inte trött på dem? Det blir jag.


Dagen innan

Det bidde inte så mycket bloggande idag, för Sofia kom hit och tillsammans förberedde vi oss mentalt inför skolstarten imorgon.

Mitt största huvudbry just nu är vad jag ska ha för byxor, och vilken tid bussen går. Annars är allt rätt lugnt.

Nu ska jag gå och lägga mig, och hoppas att jag somnar innan klockan två inatt.

Jag är icke sugen på detta just nu


En gammal jävel --> Nikon D60 + AF-S 18-55 VR

Fast kanske..?

Dygnsrytmen då va

Men fehelvette!

Nu tänker jag gå och lägga mig, så att jag kan gå upp i vettig tid, och gå och lägga mig i vettig tid.
På måndag börjar jag gymnasiet!

Idag steg jag upp i ottan för att åka ut till en Sommarloppis i Smedby. Passa på att vända om dynet lite så här i sista minuten också...

Imorgon ska jag göra nada, och bara förbereda mig mentalt inför måndagen.

Roligare inlägg kommer då. Punkt.

LjungHar fastnat lite för den för den här effekten!

(Och jag har ingen aning om varför just den här bilden blev i så dålig kvalité?)

Angående min hjärna


Jag kom och tänka på en sak
. Jag har väldigt svårt att skilja drömmar och minnen. Jag måste drömma väldigt realistiska drömmar! Fast jag kommer aldrig ihåg mina drömmar. Bara undermedvetet, tydligen. Det är lite coolt, va? Det jag tror är ett minne av till exempel en händelse kan senare visa sig vara något jag drömt för ett tag sedan. Ibland kan det dock vara lite jobbigt. Det har hänt vid flera tillfällen att jag tror att jag har dubbelbokat mig, för att sedan kolla igenom alla skickade sms och märka att jag inte bokat något med någon alls. Fast jag MINNS att jag har gjort det. Hänger ni med?

Sedan det här med dagdrömmar. Jag dagdrömmer väldit ofta. Fast egentligen gillar jag inte ordet dagdrömma, för det låter som om jag drömmer mig bort bland enhörningar och blomsterängar (det är inte fel, det passar bara inte in på det jag gör, om man säger så) . Det jag menar är, att jag kan fantisera ihop något så... hm... kraftigt? Jag hittar inte rätt ord. Menar alltså, så pass mycket att jag tror att det hänt på riktigt. Som med drömmarna ovanför. Jag tycker att vakendrömma är ett bättre ord än dagdrömma, iallafall för just den här "sortens" fantiserande.

Någon som känner igen sig?

Lite nattliga tankar angående den där rosa saken mellan öronen, och förmågan att drömma.

Dag 2 - Mina föräldrar

Damerna först!Det här är min mamma, Tina Hansson!

Mamma är född i Karlshamn i Blekinge. Hon döptes till Christine, men bytte till Tina när hon och pappa gifte sig, för att ingen kunde stava till Christine och alla hörde fel. (Stavade jag rätt mamma..?) Jag kallar ofta min mor för Mutti, det är mamma på tyska om någon undrade. Mamma har jobbat som kock till sjöss i många år, och har därför besökt en hel del spännande länder. Jag har fått höra många historier från de åren, bland annat när hon högg av en bit av tummen i köket, när frisörerma i Amsterdam glömde bort att skölja ur permanentmedlet ur mammas hår, eller hur hon räddade en sköldpadda som skulle blivit soppa.

Mammas intressen är pelargoner och pelargoner. Vi har ett växthus som var tillägnat för alla miljarder pelargoner, men nu bor där även diverse gurk-och chiliplantor. Hon tycker även om att sy, och sticka. Och korsord, och matlagning. Det är inte många andra mammor som kokar sylt och saft och marmelad va? Va? Va? 
Mamma äter alltid fil och müssli framför TV'n på kvällen, och när hon ska sova äter hon alltid ett äpple. Skam åt den som då tagit det sista äpplet.

Nu är mami delägare i ett av stans bästa café (skrytskryt...), Kullzénska Cafét. 
Mamma är ju som sagt uppvuxen i Blekinge, och har därför en tendens att hoppa över den lilla bokstaven "r" i vissa ord. Detta finner jag och pappa väldigt underhållande, då mor bland annat sagt att vi ska "kasta anka' " när vi är ute med båten. Vad hon egentligen vill få fram är att vi ska kasta ankaRE, men allt jag och pappa ser framför oss är hur mamma kastar i en gul badanka.

Detta för oss vidare till vår nästa huvudperson, Pappa!Här är min pappa, Torbjörn Hansson, på en av sina favoritplatser; båt i skärgård

Min kära far, även kallad Vati (uttalas Faati), är född på Gotland, men har inte ett spår av gotländska. Även från honom har jag hört en hel del historier (märks det att jag älskar när folk berättar saker?). Allt från när Kalle Boxer svalde en kopparorm, till farmors lingonsylt och de där ultraslittåliga hemmasydda byxorna som gick sönder på en gång. En sak som är säker, det är att jag och pappa delar humor. Ett exempel som vi båda älskar det här.

Pappas största intresse är segling. Vi har en H35 som heter Hay Hay, som har varit med oss i skärgården i ett par år nu. Han är ofta och knåpar i båten, så nu är den en riktig pärla! Pappa är även duktig på allmänt hemmafix, så som att laga saker o.s.v. Han har bland annat lärt mig hur man byter punkterade däck på en cykel, och annat nödvändigt. Sedan tycker han mycket om historia, och läser mycket böcker. Det är nog därför han är så himla allmänbildad...

En liten sak som Vati aldrig kommer att få glömma; Jag minns en gång då vi misslyckades med korv med bröd. Först värmde Vati brödet utan att ta ur dem ur förpackningen, så vi trodde att den skulle sprängas när vi öppnade micron. Under tiden hade korvarna bränts till oigenkännlighet, och var kalla i mitten. Ingen kullinarisk höjdpunkt direkt! Men han är en jävel på att göra gott potatismos!

En annan liten kul sak är att den största bildstenen i Fornsalen i Visby, har legat som bro över en bäck på Hunninge, den gården där pappa bodde när han var liten. Det är lite coolt. Om man vet vad en bildsten, Fornsalen och Hunninge är för något.

Just nu (inte JUST nu) jobbar pappa på Barn och Ungdomsförvaltningen i Kalmar Kommun. Där har han hand om till exempel; Nu ska vi ta och bygga ett nytt dagis här! eller Hur många elever finns det i årskurs blabla eller Nu har vi fixat ett nytt mailsystem, Anna, du blir testperson!

Pappa äter alltid, och då menar jag alltid, kvällsbulle. Finns det ingen kardemummabulle när kvällen börjar närma sig, då blir pappa olycklig. Och så sätter han sig och muttrar med en knäckemacka. Tur att det är så lätt för mamma att ta hem missbildade och osäljbara bullar så att vi kan hålla far vid liv.


Det var nog det mesta om mina föräldrar! Jag tvivlar på att någon annan än de själva orkar läsa igenom alltihop, men det är kul ändå.


Vill bara avsluta med att jag älskar er båda jättemycket! ♥


Dag 1 - Presentera mig själv

De flesta av er som läser min lilla, obetydliga, blogg känner ju mig på riktigt, men här kommer ändå lite om mig som jag tycker är lämpligt att dela med sig av på internet!

Hej!
Eller, Hejsan mitt kära spann vatten, min lilla sparv eller din slugne landkrabba, som jag även kan inleda vissa meddelanden med. Jag heter Anna Hansson och jag är 16 år gammal. Jag föddes en vintrig februaridag år 1995, året då blyhaltig bensin blev förbjudet i Sverige, och Kronprinsessan blev myndig och kunde vicka för sin fader konungen (Ja, jag googlade). Jag bor i den ack så trevliga staden Kalmar, i Småland. Vi kalmariter har en ohyggligt ful dialekt, och kan beskrivas som en aning fyrkantiga. Jag har även en tvillingbror, men mer om honom senare.
Om en vecka börjar jag första året på gymnasiet. Det har varit ganska självklart för mig vad jag skulle gå, nämligen Estet/Teater. Mitt andrahandsval var Samhälle/Media & Journalistik.
Teater är mitt absolut största intresse, tätt följt av fotografering och nycirkus.
Min blogg har beskrivits med följande; "underhållande" "väldigt du" och "man sitter och flinar för sig själv när man läser den". Sådant gör mig jätteglad!

Ähum... Vill ni veta något mer? Jag är 168 cm lång och väger 58 kg. Min naturliga hårfärg är blond, eller kanske mer skandinaviskt råttfärgad (cendré om man vill vara snäll) men just nu har jag svart hår. Eller, vääääldigt mööörkbrun. Så det ser ut som svart. Jag har blå ögon, men mer åt det grå-görna hållet om man kollar noga. Min ögon har beskrivits som "fiskögon", och är även en av de få kroppsdelar jag är nöjd med.

Jag tycker att Miljöpartiet verkar mest vettiga i vår riksdag, och jag anser att rasister är dumma och onödiga. Jag skulle säga att jag är en ganska fördomsfri person, och jag tycker följande om krig, rasism och små nassepojk-skitar; MIND YOUR OWN BUSINESS!!! Om alla bara inte brydde sig så jävla mycket skulle så mycket mer vara frid och fröjd här i världen. Egentligen, palla bry sig att den där tjejen är kär i en annan tjej, eller att den där killen och hans familj flyttade hit från Bosnien. Who the fuck cares!

Om man vill fjäska för mig ska man ge mig bearnaisesås, och om man vill skrämma bort mig ska man skaffa lite kardemumma. Jag har en tendens att bli beroende av vindruvor. Min mamma äger, enligt utomstående (Stolt?), stans bästa café, Kullzénska, men trots det är jag inte alls speciellt förtjust i sötsaker. Jag äter alltid chokladboll, vart jag än går och fikar.

Jag har en gigantisk näsa och oproportioneligt långa armar. Sådär! Nu vet ni nog allt om mig!


En ganska nytagen bild på mig, som jag egentligen inte är speciellt nöjd med, men jag hade ingen annan.

Just det! Jag fotar med en Nikon D7000 med kitobjektivet AF-S Nikkor 18-105 VR, men högst på önskelistan står ett 50mm-objektiv, en blixt, en reflexskärm och en fjärrutlösare.


30 dagar!

Denna lilla sak hade jag tänkt att ägna mig åt då blogginspirationen tryter. En 30-dagarslista! Jag ska försöka göra en punkt varje dag, men ibland är inte bloggen högsta prioritet, så är det bara.
Listan är en mix av flera olika listor.


Dag 1 - Presentera mig själv

Dag 2 – Mina föräldrar

Dag 3 – Mina syskon

Dag 4 - Det här åt jag idag

Dag 5 - Fyra sanningar och en lögn

Dag 6 - Mitt namn och vad jag tycker om det

Dag 7 - Bloggar som inspirerar mig

Dag 8 – I min handväska

Dag 9 - Mitt favorit tv program

Dag 10 - Vad gör mig unik

Dag 11 - Min favoritlåt

Dag 12 - Mina tre favorit färger

Dag 13 - Det här hade jag på mig idag

Dag 14 - Min favorit årstid och varför

Dag 15 - Berätta om min favort skräpmat

Dag 16 - Berätta om mina husdjur eller djur jag skulle vilja ha

Dag 17 - Mina dåliga sidor

Dag 18 - Mina favort ämnen i skolan

Dag 19 - Min favoritbok

Dag 20 - Något jag är stolt över de senaste dagarna

Dag 21 - Årets bästa dag

Dag 22 - Länder jag gärna skulle vilja åka till

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Dag 24 - Min favoritplats

Dag 25 – Det här får mig att gråta

Dag 26 - Något jag saknar

Dag 27 – En bild på mig förra året och en detta året

Dag 28 – Tio saker du inte visste om mig

Dag 29 - Mitt favortminne

Dag 30 - Planer/drömmar/mål jag har i livet


Test


Splash!


Och vattnet är fortfarande blött


Himlen är fortfarande blå, solen är fortfarande varm.
Idag blev vi förföljda av en havsörn, som såg en munsbit i form av mig.

Jag vill fortfarande få reda på nya klassen, och Dexter vägrar fortfarande att samarbeta.

Livet knallar på och vattnet är fortfarande blött.Hejdå Kalmar!

Nu sticker jag ut och seglar i en vecka!

Så om jag inte svarar på mobilen så har jag tappat den i vattnet
Om jag inte svarar på facebook så har jag ingen täckning
Om jag inte uppdaterar bloggen så har jag antingen ingen täckning, eller så ligger jag och myser med en bok på en solvarm klippa i skärgården!

Tjudeluu!
Jag var tvungen!Hittade den här videon som jag och Sofia spelade in för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag var tvungen att lägga ut den igen!

Flower-power!

Man är ju blomvakt nu när resten av familjen har rest ut på de Sju haven utan mig.Än så länge går allt vägen... Åh majj gadd I'm so läcker with a vattenkanna in my hand!


Stark och välmående! (Blomman alltså) (Jag med för den delen) (Ignorera dessa parenteser...)

Oh no! R.I.P. blomma nr 2127... ♥

RSS 2.0