Inga ockulta förmågor för mig

Nyss fick min pappa datorn att funka bara genom att titta på den. Påstår han. Han påstår även att han har den inverkan på datorer, och att han besitter ockulta krafter.

Nyss försökte jag få häftapparaten att funka bara genom att titta på den. Jag bestitter tydligen inga ockulta krafter, och jag har ingen speciell inverkan på saker heller.

Jag fick be pappa.
Han fick den att funka.
   Först tittade han på den och muttrade något om "inte bara ockulta krafter...". Sedan tog han fram en potatissticka och pillade lite på häftapparatens innanmäte. Nu funkar den.

Jag är på hugget!

Att göra idag:

  • Matteläxa - Ekvationer
  • Plugga till kemiprov - Elektrokemi. Inte ens läraren vet vad hon snackar om alla gånger.
  • Hemkunskapsläxa - G-VG-MVG-frågor om "att baka med jäst"                              
  • Historialäxa - Förhör (läs; prov) om Maktkamp i Sverige + en miljard frågor
  • Extratal i matten - (ligger efter). Handlar om Gud vet vad.

Tur att jag är på bra humör. Dags att sätta igång!


Nämen!

Se på fan!
En bild på mig! Det var ovanligt. Nu ska vi ta och göra den riktigt stor, så att alla kan se minsta lilla por i mitt ansikte, och så sätter vi den som profilbild också.


Musik

Jag satt nyss och tänkte på min ungdom. När man var liten och lyssnade på låtar, men inte kunde språket, så man sjöng med på ett litet påhittat språk. Eller, ni vet, Ketchup-sången? Min version gick såhär:

Asere he ha, ehe, e heaven to de heaven josay, jamou jama hami, abe boogi abe debe de bi

=

Aserejé, ja de je de jebe tu de jebere sebiunouva majavi an a bugui an a buididipí

(Hmm, vilken är min version, vilken är spanskan?)
Eller Cotton Eye Joe? Åh, jag älskade den när jag var liten. Satt och garvade och spelade den om och om igen. Såhär sjöng jag:

Abi märi låmtagå väri de pompom väri de gå, veri de pompom kottna jå

=

I'd been married long time ago
Where did you come from? Where did you go?
Where did you come from Cotton-Eye Joe?

Och Mambo no. 5!!!

Eller, näe, jag kommer inte ihåg hur jag sjöng den. Minns bara att jag var så stolt när jag uppfattade att det var namn han sjöng.

Sedan lyssnade jag på Baby one more time, Scatman, I want it that way (Backstreet Boys, haha!) och melodifestivalen, typ Olé olé med Andrés Esteche. Alla dom fanns på mina Absolute Kidz-skivor. Hihi..

Snälla ni, sök på dessa låtar på Spotify (100 hits of the 90's) eller Youtube (eller leta fram gamla skivor?) och minns!
Minns antingen hur ni dansade framför spegeln och hittade på egna ord, eller om ni dansade i högstadiet till dessa!
Eller om ni köpte skivor till era barn med dom här låtarna, eller om ni tyckte att det var modern popskit och hellre ville lyssna på jazz-LP.

Var hälsad, ooh store Vindgud

När man läser Vindgud snabbt tror man att det står vingummi, eller hur? Inte? Joo! ... Inte alls? Nänä...

Idag hade niorna orientering på Värsnäs. Det blåste halv orkan ute, och i vissa stunder var jag övertygad om att det skulle blåsa ner en gren och platta till mitt 15-åriga jag. Men så blev det inte.

Nu ska jag ta min dagliga dos Esberitox. Låter farligt, men jag lovar, jag är frisk som en nötlärka. Tack vare Esberitox? Det är iallafall ett naturläkemedel som ska hindra att förkylning uppstår, om man tar dem vid första symptom. Eller nåt. Och jag har ont i halsen igen! Sedan ska jag göra lite varm choklad och titta (läs: Sova till) Tyra Banks show och Top Model.

Övrigt att berätta är att jag har kommit på varför vanliga hederliga Pandodil hjälper mycket bättre än mina migräntabletter. Mina migräntabletter är 250mg. Panodil är 500mg. Dubbel effekt! That's it!
Ni som har mer hjärna än jag, är det rimligt att det är så? Ger mer mg högre effekt?

Klart slut.

Praktikplats!

Hihi, jag har precis skaffat mig en praktikplats hos en ljus och-ljudteknikersom kallas Zappa! Han verkar vara en väldigt härlig människa, och jag har träffat honom en gång förut. Jag är glad... Trodde inte att jag skulle hitta någon.

Grattis Annelie!

Igår firade vi min moster Annelie med ett släktkalas. Hela släkten på mammas sida var här, och det var jätteroligt att träffa alla. Det var ju liksom åtta år sen sist...Födelsedagsbarnet med min kusin Peter


Paketöppning


Jag och kusin Johan tävlade om bästa fotona :)


Mormor tycker om tårta
The butterfly effect...

...är en bra film.
Snart ska jag hem till Marta och ha tacokväll med henne och Sofia, och imorgon ska vi ha släktkalas här hemma. Min moster Annelie fyller nämligen 65.

Mitt planerade liv

Jag hatar skolan.
Nej, jag hatar inte skolan. Man måste gå i skolan. Men jag är bra trött på den.

Fan, om världen går under 2012 har jag slösat nästan hela mitt liv på Kalmarsundsskolan. Fick inte ens bli arton, eller flytta hemifrån. Men jag hann få fina vänner!

Min Syo sa till mig idag; "Du får inte känna som om jag inte bryr mig om dig, det är bara det att du redan har allt så planerat"
Det visste till och med hon, som jag pratat med kanske tre gånger.
Jag har ett schemalagt liv. Och sen blir det helg.

Men det är ganska skönt att veta vad jag vill.
Jag vet till exempel att jag ska gå Estet-teater på gymnasiet. Mitt andraval bli Humanistiska-kultur eller Estet-media.
Jag vet att jag vill bli teaterpedagog och läsa på Örebro Universitet.
Och att jag vill flytta från Kalmar.
Jag vet att jag vill rösta på Miljöpartiet, och jag vet att jag vill gifta mig utomhus. Jag vet att jag ska skaffa en katt, och att jag ALDRIG ska börja röka.
Om jag börjar röka kommer jag dö en för tidig död. Inte av rökningen, utan för att X personer kommer att slå ihjäl mig. Jaja, It's a act of love iallafall.
Sedan vet jag att jag ska sommarjobba på Kullzénska och i Glasskulan nästa år, och att jag kommer att bli vegeterian någon gång i framtiden. Måste bara få bestäma själv först.
Jag vet också att jag suger på läxläsning, och plugg över huvudtaget.
Jag vet att jag nu ska gå och äta en majskolv med orimligt mycket smör.
Sedan ska jag åka till teatern, som jag för övrigt vet är mitt lyckopiller.

Det verkar som om det är dags för mig att ta tag i mitt liv, people.

Bröllopsbilder och trattkantareller

Äntligen!  Äntligen är jag färdig med bilderna och filmen från min fasters bröllop. Det har varit jättemycket krångel, och allt bara strular till sig för mig. Mest är det brännaren i datorn som bestämt sig för att demonstrera. Men nu är det äntligen klart, och jag ska skicka iväg alltihop till släkten runtom i vårt avlånga land. Hoppas, hoppas, hoppas att det funkar lika bra hos dem som hos mig... Annars blir jag ledsen.

Idag följde jag med och plockade svamp. Ibland är vi riktiga naturknuttar i min familj. Och hemplockad svamp är alltid mycket godare än köpt.

Mmm... Trattkantarell...

Övrigt att berätta är att jag har gjort tre olika valkompasser, och jag blev Miljöpartist på alla. Hehe...
Nu ska jag antingen vara duktig och kolla på Valvakan, eller mindre duktig och kolla på film.

Drip drop


Har man inget att göra får man skaffa sig något att göra.

Vanlig och tråkig

Idag har varit som vilken dag som helst.

Jag ska köpa en höstjacka innan teatern idag.

Jag borde göra lite matte, eftersom jag hamnade efter när jag var sjuk.

Jag vill ha äventyr.

Kan man bli mer vanlig och tråkig än jag?

Ventilation

Läs och begrunda.

Jag skulle vilja berätta om en sak som hände idag. Måste bara få vädra ut lite. I rollerna:

"Killarna": Några stycken killar i min klass som är en allmän pain in the ass, trevliga ibland.  Men sällan.
"X": En kille som kommer från Filippinerna och inte kan så bra svenska. Går också i min klass.
"Jag och tjejerna": Jag och mitt lilla tjejgäng.

Den här lilla incidenten började med en SO-redovisning. Klassen delades upp i grupper om 3-4 personer och lottades till sig varsit politiskt parti vars åsikter de skulle presentera. I dag var det Folkpartiets tur att redovisa. Gruppen bestod av en kompis till mig, två stycken av "Killarna" och "X". "X" går i FBK, alltså Förberedelseklassen för elever som håller på att lära sig svenska. De flesta som går i FBK redovisar aldrig för klassen, utan för lärare enskilt. Men "X" var modig och ställde sig framför klass 9B's dömade blickar och pratade. Han var nervös, det märktes, och jag är så stolt över att han gjorde det! Redan efter hans andra mening spridde sig fnissen i klassrummet. Efter ett tag satt majoriteten av "Killarna" och kämpade för att kväva skrattanfall. "X" kämpade på. Jag kan inte ens föreställa mig känslan av att stå framför en grupp kritiska, pubertala och uppmärksamhetstörstande 15-åringar som knappt kan hålla sig för skratt, medan man själv står längst fram och försöker göra bra ifrån sig på ett vilt främmande språk. Jag och tjejerna sitter och förfaras över vad fan "killarna" håller på med. Varför är ni så elaka? Jag fattar inte? Vi väntar och hoppas på att de ska lugna sig och visa lite mer respekt. Fan heller att dom gör. "X" såg obekväm ut, och han spontana reaktion var att skratta med. Vad skulle han göra? Han vill ju vara en av dem, och bli accepterad av "Killarna". Det är inte lätt att bli det i vår klass. Iallafall, "X" påbörjar ett nytt stycke. "Killarna" sitter och spänner sig med skrivboken för ansiktet så att läraren inte ska se att de håller på att skratta ihjäl sig. Jag sitter och skäms över att vi har en så patetisk klass. Jag tycker synd om "X" som inte har mycket annat val än att fortsätta att stå där framme, utsatt. Han kan ju inte visa att han tar åt sig. Jag blir så arg på "Killarna". Det är en välkänd scen, den som utspelar sig framför mig. Samma killar, olika "X". Det har hänt förut. "Killarna" skrattar och härmar. "X" skrattar med, för vad ska han göra? Käftar man råkar man jävligt illa ut. Mig skiter de i. De bryr sig inte om jag säger till dem. Jag har försökt. Läraren är lite äldre, och hans hörsel är inte vad den brukade vara. Han hör inte, ser inte, utan sitter längst fram och är koncentrerad på redovisningen. När "X" är färdig med sin presentation och alla ska applådera gruppen brister "Killarna" ut i världens gapskratt, som de har hållt inne nästan halva lektionen. "X" skrattar med lite försiktigt. Efteråt sitter "jag och tjejerna" och pratar om händelsen. De känner samma som jag. Vi är så arga på de patetiska jävla f******* som finns bland "Killarna". Jag menar inte att min klass är ond, de flesta är jättehärliga och vissa av "killarna" har sina bra dagar de med. Men värst av allt; de "killar" som skrattade mest är de som själva kommer från andra länder. De om någon borde väl förstå hur det är att vara ny i ett land, ny i en klass och med ett nytt språk. Jag vet att de har varit i samma situation som "X", och ändå, ÄNDÅ, gör de såhär. Jag förstår inte. Varför? Mår ni bättre av att någon annan mår sämre? Jag är arg. Ledsen och beskviken på detta JÄVLA SKIT-beteende. "Jag och tjejerna" ser till att prata högt så att "killarna" ska höra hur dåligt vi tycker att de har betett sig. De hörde. Fy-i-helvete vad arga de blev. Tur att man är tjej. Tillsammans har vi kanske kraft att påverka, men de slår inte ner oss. Nu är det krig.
Fuck you.

Mys...


Mys!
Jag och Michelle myser i soffan, och Melicia och Naemi myser tillsammans i översta "hängnivån" på kattmöbeln.
Mysmysmys. Missarna är mjuka, täcket jag gosar in mig i är mjukt, och soffan är mjuk. Det kan nästan inte vara en LATARE och skönare dag än den här.


Drömmer mjuka drömmar

(Förlåt för dåliga webcam-bilder. Mitt kamerabatteri dog)

Resor från förr

(Påbörjade detta inlägget för ett par dagar sen)

Jag tog en paus med Bruce Springsteen, och bestämde mig för att kika igenom lite gamla bilder. Dessa är från olika resor jag gjorde i min ungdom:

Vietnam 2003


Jag och John


Båtupptagning i Vietnam


Björn och "ananastanterna"


Det finns många båtar i VietnamRom 2005


Hahaha, vi är såna turister. Sådana här turistbilder är bannlysta nu när jag är kameraansvarig i familjen.Egypten 2006


Snorklar i poolen. Måste ju öva.


Turister turister, överallt turister (Jag har sytt tröjan jag har på mig! Hjälpt till iallafall...)


Kameler kameler, överallt kameler


Här är mitt flät-crew.

Born in the USA

Just nu sitter jag och lyssnar på Born in the USA med Bruce Springsteen.

I skolan har jag valt musikal som Elevens Val, och idag bestämde vi några låtar att ha med, och vilka som ville jobba med vilka låtar. Jag, Sofia och tre till har Born in the USA (Sofias låtförslag). Jag lyssnar på texten och funderar på olika sätt som man skulle kunna göra en teater som passar till låten. Det är uppdraget. Varje låt ska ha ett musikupplägg, en teater och en dans. Tror jag. Det var så jag fattade det iallafall. Det är ganska rörigt...
Men det löser sig nog. Synd bara att vissa är så himla anti allt.. Varför väljer man musikal om man är helt emot idén "musikal"? Jag fattar inte...

Nu ska jag gå och roa mig med lite roliga saker, så som matteläxor och Sverigedemokraterna. Ha Ha Ha ...

This is German coastguard, what are you sinking about?


Ich bin erkeltet, und ich habe kopfschmerzen.

Missade en tyskalektion idag, så man måste ju ta igen lite.

Idag är jag inte världens piggaste varelse, men en tupplur och två mediciner á två tabletter senare är nästan som ny. Nästan. Det är lite zombie över mig, men alla har vi väl varit levande döda någon gång? Det är inget att skämmas över.

Övrigt att berätta är att jag har en beundrare. Han går under lite olika namn, bland annat Steve, Mohammed, Abdi eller Drogba, men mest känd som Abdi. Han går på min skola, och hävdar på facebook och via "love-notes" att "I will never find someone in this lifetime to love you like I do". På både svenska och engelska. Creepy. Men jag slapp leta...

Positivt/negativt

Jag är förkyld. Jag skippade träningen, kom till nycirkusen, och borde skippat den med.

Jag tycker att jag vill färga håret, men det tycker inte Vati att jag vill.

Jag har blivit påtvingad en hetsig syrian som ringer mig en gång i kvarten.

Fan vad allt var negativt idag då.

Positivt:
Det var en lugn träslöjdslektion...


Dagens


Lätt fånget, lätt förgånget

Igår var jag sjuk. Men bara i ett par timmar.
Jag vaknade med magont, som fick sällskap av ett jävla illamående. Sedan svimmade jag, och sedan satt jag och svettades på badrumsgolvet, tills pappa sa att jag borde gå och lägga mig. Så det gjorde jag. När jag vaknade ett par timmar senare var jag pigg som en mört och frisk som en nötkärna. Wierd...

Nu ska jag iallafall koka mig lite spaghetti, krydda den med onödigt mycket grillkrydda, och bädda ner mig med täcke och kudde och titta på film. Mitt val blir Disney.

Ägg+golv = sant ♥

I torsdags skulle Björn göra pannkakor.


Det blev pannkaka av alltihop.

Flöjt och veckans roligaste

Dagen började med tyska, men det blev ingen tyska, eftersom vår lärare var försenad 30 av 40 minuter. Men hon hade sina skäl.. Så vi lyssnade på musik på smartboarden istället.

Eftersom nog inte är så himla kul att läsa om vad jag gjort i skolan, så struntar jag i det.
Istället nämner veckans roligaste:
Assistent - Ibland behöver nycirkusen för de små en extra "stor" nycirkuselev, om de ska ha akrobatik. This time, it was me!
Teater - Whihuu! Teater har alltid varit bäst, och kommer alltid att vara det! ♥
Nycirkus - Whoho! Mycket bättre med bara en lärare. Bra tema, och rolig och blandad grupp.
Träna, aerobic - Roligare när man lärt sig stegen, och dessutom kan man få ett par skrattanfall med Marta och Sofia innan.
Helgen - Först ska jag en sväng på IKEA och kolla på saker till mitt rum (Jag ska flytta ner i källaren!) Sedan ska jag trampa till Lindsdal för att ha lite tjejkväll hos Marta. Jag anar mycket flum och skratt som leder till ont i magen!


Jag ska lära mig spela blockflöjt. Denna skönheten fick jag i Stockholm.

Tudeluu!


RSS 2.0