Jag är arg i hjärtat

Idag skippade jag träningen, för jag behövde verkligen plugga kemi. Skolan var inte givande idag, jag lärde mig ingenting. Onödigt. Jag kunde varit hemma. Nu är jag trött, och har inte lust med någonting.
På onsdag åker vi till Holsbybrunn, utanför Vetlanda. Det är konfaläger, och vi ska till nåon bibelskola... Jag har hört att det är god mat, att man får språka med kristna Amerikaner, och att det finns en höghöjdsklätterställning att klättra i. Den sägs vara 12 meter upp i luften, och anledningen till den är att man vill skrämma livet ur de stackars konfirmanderna, och lära dem att lita på Gud... punkt punkt punkt.

Jag längtar jättemycket till teatern imorn! Jag vet inte varför, men det ska bli så kul! Och vi ska få ha teaterteori! Det ska bli jätteintressant, även om jag aldrig kommer ihåg vad det är för något. Förhoppningsvis kan vi våga oss på en liten lek också...

I lördags hade jag ett stagefightpass på Högalid ihop med Nellie. Det var fruktansvärt roligt, men jag låter videorna på hennes blogg tala för sig själva... Hihihi... Stagefight  är så bra...

Nu mår jag djävulskt illa, så jag ska nog ta och bege mig mot kallare breddgrader i huset, nämligen övervåningen.

Jag hoppas vi kan skrika imorn också. Jag behöver det..

Teknik och kemi

(VARNING FÖR OINTRESSANT INLÄGG)

Idag har klass 8B från Kalmarsundsskolan varit på besök i Växjö. Vi gick vidare till semifinal i Teknikåttan, men längre än så blev det inte. Jag är iallafall glad att vi kom så långt, och vi var bara en liten poäng från att gå vidare. Sedan var vår farkost den enda som fickk full poäng i konstruktionstestet bland de tre i våran semifinal, och vi vann designpriset på farkosten av alla som var där. Käre tid...
På vägen hem vid tre-tiden hade alla börjat tröttna på varandra, och efterom vi satt i en kort och tjock buss hade vissa inget annat val än att börja slå på varandra. Vänskapligt förstås..

Nu borde jag egentligen sitta och plugga kemi, men jag har en sådan djävulsk huvudvärk och är kronsikt drabbad av RLS, att jag kan inte koncentrera mig. Jag har precis laddad ner alla kemi-sidorna i mp3-format i datorn, så nu ska de över till mobilen så kan jag lyssna och göra annat samtidigt. Till exempel sova..
Och nej, jag borde egentligen inte sitta vid datorn heller, med huvudvärken jag har just nu.


Adjö.

Drill

Jaa.. Nyss hemkommen...

 Ikväll hade vi drill på Nova. Det var väl typ... kul, men jag fick inte till drillningen. Och det blev ju inte bättre av att man mitt i sitt koncentrerade försök att få stavjävlen att surra rakt, hör en sneglande drillare viska till sin kompis:
- Men gud, hur svårt kan det va?! Varför kan hon inte?
För att sedan stirra mig enda in i själen.


Tack, det var uppmuntrande.
Drillarna som gått ett tag var iallafall jätteduktiga, och vi fick se en uppvisning av Tävlingsdrill och Marschdrill.

Nu ska jag gå och se på en film jag har lånat. Jag kommer inte ihåg vad den heter, men det är en sminkad man i nätstrumpbyxor på framsidan... Ringer det någon klocka?
Jag hörde att den var bra iallafall. Jag ska även tröstäta en massa onyttigheter. Nej, det ska jag inte, jag mår illa bara jag tänker på det... Jag ska tröstäta... morotsstavar...?

Zzz...

Nu har jag suttit här i en halvtimma och letat efter en användbar låt. Vi har i engelskaläxa att leta upp en låt på engelska, översätta den till svenska, och sedan skriva en text på engelska om varför vi valde just den låten.
Jag ska nog välja... något med Queen, eftersom jag älskade den musikalen så mycket när jag såg den i London...? Fast Evanescence har ju väldigt bra texter... Eller nåt annat.. Jag vet inte, någon som har något förslag?

Idag ska vi vara på min hemmaplan på nycirkusen. Vi ska nämligen ha drill, och av okänd anledning ska vi vara i Nova-skolans gympasal. Förhoppningsvis ska jag klara att inte slå mig själv med drill..pinnen? Staven?

Jag är jättetrött nu, och jag ska vara borta typ hela dagen imorn, så jag ska nog ta och göra läxan och sedan ta en power-nap. Min klass ska till Växjö och tävla i Semifinalen i Teknikåttan.
Men mer om det.. gågon annan gång.

Övrigt att berätta är att jag jättegärna hade velat se Goingarnas (min förra teatergerupp) föreställning "Människor" ikväll, men den börjar vid 19.00 så jag är på nycirkus då.

Teaterfestival och föreställning-ar!

Åh vad glad jag är! I helgen har jag haft så roligt att jag inte vet vad jag heter!
Det har varit helt.. alldeles...! Jag har inte riktigt ord!
Mycket lärorikt iallafall.
Vi hade känsloträning, skuggfight, smink, clown, kreativt skrivande, kreativt skapande, tipsrunda, utbildningssnack, lekar, röstträning, stagefight och en massa annat som kryddar en teatrares vardag!!!
Jag tyckte speciellt mycket om känsloträningen. Vi hade ett pass med "Negativa känslor" och sedan ett pass med "Positiva känslor". De negativa känslorna var nog det roligaste jag provat på inom teatern, ungefär på samma nivå som stagefight. Efteråt var man visserligen lite skakig, men det har jag varit hela helgen. Det är nog adrenalinet som får tassarna att skaka. Men de gör liksom fortfarande det!

Och så hade vi clown. Hihi.. Jag låter fnisset tala för sig självt..

 Statusövning - Låg status  (???)

 Statusövning - Hög status

Detta var nog den roligaste festivalen hittills! Sedan var vi så få personer också, knappt 20 pers, vilket ökade mysighetskänslan och gjorde att alla pratade med alla, och alla lärde känna varandra riktigt bra.


Idag, måndag, har Kombo spelat på Södra Skolan. Vi spelade tre föreställningar för sjuorna. Innan var jag nervös så jag trodde att jag skulle kräkas. Det gjorde jag inte.
Det gick bra, och jag är så glad för alla i Kombo, och Nellie! Ni alla har gjort ett så bra jobb, och jag är så stolt över att jag får vara en del av er!
Sedan var jag inte så nöjd med min insats efteråt, men man lär sig av sina misstag...

Nu är jag helt slut. Efter föreställningarna på Södra skulle jag hjälpa till på en öppen poidemonstration (?) med Nellie, men vi fick massa tid över, så vi gjorde lite akrobatik! Det var också galet roligt, och jag vill ha mer, mer, mer! Tidigare har jag tänkt att jag skulle sluta på nycirkus efter sommaren, men om vi ska ha sånt så tänker jag lugnt gå kvar! Jag röstar för mer träning och en mindre föreställning...

NU är jag helt slut, så efter att jag har avslutat mitt mycket intressanta samtal med Nick the Greek på Facebook ska jag ta en dusch, och sedan blir det sussa.

Jag vill bara säga ett par ord först. Väl valda ord (visst är det kul att citera pjäserna?). Jag vill bara nämna hur mycket jag älskar det här. Allt som har med teater att göra. Känslan när man står på scen, att sitta ner och reflektera över en föreställning efteråt, tankarna efter att ha lärt sig något nytt, lugnet efter en känslosam scen, gemenskapen bland alla oss, glädjen och passionen för vårt gemensamma intresse. Det är så härligt, och jag skulle verkligen inte klara mig utan det. Stor kram till ALLA.
Innan jag blir alldeles för gråtmild ska jag avsluta detta milslånga inlägg med ett hjärta.


Synonymer, protester och grekiska

Packa = 1. Stuva, stuva ner, stoppa ned, fylla tätt, proppa; paketera.
2. Pressa ihop, sammanpressa, trycka ihop, lägga tätt ihop; stapla, trava.

Är inte internet en smidig uppfinning?

Det är det jag håller på  att göra. Jag packar inför helgen, då det är den årliga (terminsliga?) Teaterfestivalen på Bjursnäs Bygdegård. Självklart är kameran nedpackad, och självklart kommer jag att berätta allt om den på måndag, även för den som inte vill höra.


Idag hade vi besök av några greker. De var åtta ungdomar i vår ålder som kom till skolan och hälsade på. De hade något projekt i sin skola, så de hade varit i Stockholm och Kalmar. De kom från utanför Aten, från någonting som hette... Prashoka?? Jag har inte den blekaste...
Iallafall, vi höll i en liten rundtur på engelska för dem. Sedan pratade vi på engelska. Sedan fikade vi på engelska. Sedan skrev vi lappar och lärde oss meningar på engelska, svenska och grekiska. Jag tror att "Omorfi" betyder vacker... Sedan sa vi hejdå på engelska.
De var riktigt roliga faktiskt. Fast jag är ganska övertygad om att det jag sa på grekiska inte betydde det de sa det betydde.. Sedan blev de jättepepp på att få allas msn och facebook.. Det blir en mångkulturell vänlista det här. Jag ska få dom att lära mig riktiga meningar på grekiska, för jag kommer inte ihåg nåt av vad de lärde oss idag.
Övrigt att berätta om grekerna var att de två mest pratglada hette samma sak, Nic. Men de kallades för "Greek Lover" och "Nic the Greek" vilket gjorde det lättare att hålla isär dem.
Nic the Greek bjöd hem mig till Grekland. Trevligt. Greek Lover hade en liten crush i Marta. Detta var hysteriskt roligt, tyckte vi.

Nu ska jag gå och läsa lite i Digital Foto. På framsidan skådar jag rubriker som "Snygga solnedgångar, vattendroppar och andra photoshop-tips" "Så fotograferar du vårblommor" "Lär dig ta skarpa fågelbilder" och "Så plåtar du med blixt - vi testar 8 blixtar"
Detta låter som ett nummer som passar mig.

Efter att jag har gjort det, packat och lyssnat på 80-tals hits ska jag gå och svara på alla miljoner frågor i häftet från Karolinska jag har fått. Jag och Björn är med i en tvillingstudie som innebär att vi ska svara på frågor och lämna DNA. Vi fick varsin biobiljett för salivet. Det kallar jag affärer!

Söderport, huvudet och gymnasiet

För att förklara det första av dessa tre stödord som vi finner i rubriken ska vi ta och hoppa tillbaka till min ungdom, närmare bestämmt den 27 December 2009.

.: Det var en måttligt solig dag. Jag minns det som om det var igår. Det var kyligt. Jag hade fått ett samtal från min agent, tidigare i veckan. Hon sade att hon hade en musiker där som var i behov av aktörer till sin musikvideo. Jag kollade snabbt mitt schema, och det visade sig att jag var fri. Det var ovanligt. Jag var en mycket eftertraktad aktris på den tiden, förstår ni. Jag samtalde en stund med musikern, och efter lite hastig hår&make-up av min underbara stylist bar det iväg till inspelningen, där jag träffade min motspelare, en förtjusande ung man. Vi båda gjorde ett fantastiskt jobb med videon. På plats var även sångerskan och producenten, en förträffligt talangfull kvinna. Efter en dag av arbete, men även tjo och stoj, blev jag upphämtad av droskan.
Och nu zappar vi fram till nutid, eller vad säger nu ungdomar nu för tiden? :.

Igår kväll var jag, Nellie och Daniel på releasefest på Söderport Café. Nej, jag är inte över arton. Ja, de gjorde ett undantag.
Emma, som gjorde musikvideon jag var med i i julas spelade, hon var mycket bra! Efter henne var det ett till band som hette Blända. Aldrig hört talas om, men de var.. intressanta. Killen med tvärflöjt var duktig, och trevlig också. Japp, jag har språkat med en bandmedlem! Respekt! Fast jag sa inte så mycket...
Tyvärr var projektorn som Emma skulle visa videon på sönder, men jag har fått en skiva med den på. Inte projektorn då, utan filmen...
Söderport. Ja, nu är jag iallafall en erfarenhet rikare.

För att förklara de andra två stödorden i rubriken lite kortfattat: Idag har jag varit helt seg i huvudet. Jag har varit så trött. och jag somnade nästan på tyskan. Betoning på ordet nästan. Jag piggande iallafall till lite på eftermiddagen, då alla åttor på Kalmarsundsskolan var bjudna på Gymnasieinformation. Eller, bjudna och bjudna, det var obligatoriskt..
Jag vet redan vad jag ska gå (Estet-teater på Jenny Nyström!), men jag försökte lyssna noggrant på de andra iallafall. Jag måste ju ha ett andraval. Det var svårt. Kagg, Stagg och Jenny var intressanta, men sedan blev det lite för enformigt, under en lite för lång tid. Vi snackar alltså alla gymnasieskolor i Kalmarsunds Gymnasieförbund. Alla med en reklam-power pointpresentation om sin skola.

Nu är jag så trött jag inte kan skriva längre. Detta är ett resultat av för lite sömn. Man blir trött. Det visste ni inte va?

zZzzz....


Övrigt att berätta är att jag är så glad att jag fick chansen att vara med i Emmas video. Hon är så gullig!

zZz på riktigt nu...


The best of the 80's

Haha... Här sitter jag och lyssnar på "The best of the 80's" på Spotify. Just nu är det 9 to 5 med Dolly Parton.
Tidigare spelades Sweet Dreams med EurythmicsJag synar listan och får syn på välkända namn så som Europe, Cher, Meat Loaf och Bonnie Tyler.
Jag blir alldeles fnissig. När jag lyssnar på när Cher och Meat Loaf sjunger Dead Ringer for Love kan man riktigt höra hur de svettas på scen!

Efter en diskussion runt matbordet angående min curfew på onsdag, och huruvida jag ska städa mitt rum nu eller inte. Jag förlorade båda, vilket resulterade i att jag måste hem tiidigt på onsdag (för jag får ju absolut inte ta bussen) och att jag nu ska gå och reda i klädhavet på mitt golv.
Jag ska bara lyssna på Eurythmics en gång till...

Jag känner på mig att hela den här "anti"-känslan jag har för att städa mitt rum kommer att försvinna när jag flyttar hemifrån. För jag har inga problem att städa resten av huset, och jag gillar egentligen när det är städat. Men det är något med just det rummet. Det har en dålig "aura" runt sig. Antagligen kommer jag gå runt och städa och ha skitsnyggt hos mig när jag flyttar.
Detta kan bara lösas på ett sätt. Jag måste bli 18 och flytta hemifrån.
Hm... bara tre år kvar... Någon som skänker bort en lägenhet? Man måste ju börja i tid.


Transportmedel, RLS och tryckförändringar

Jag måste sluta ha så långa rubriker...


Jag är hemma nu. Vi ska äta snart. Jag är trött, och har olidligt tråkigt.

Jag tycker om att åka buss, och bil.
Cykla går för sig om man har medvind och solen i ryggen, eller ingen sol alls. Att gå är skönt ibland, och ibland tar det för lång tid.
Tåg är mysigt, och man kan sitta mittemot varandra.
Långfärdsbussar mår jag lite illa av, och jag vill kunna röra på mig, då jag lider av den obotliga åkomman "Spring i benen" även kallad RLS, Restless Legs Syndrom (faktiskt, det är sant)
Flyg är okej, för då känner man att man åker långt. Men flyger man så måste det vara långt, minst tre-fyra timmar, annars är det onödigt... Men jag gillar inte den skumma känslan i kroppen, och tryckförändringarna. Och att man blir döv. Och även om det är en 12-timmars resa så äter jag ingenting.
Hm.. tryckförändringar + ingen mat = migränanfall. Japp, det stämmer. Varenda jävla gång jag flyger sitter jag där och dör av huvudvärk. Och nej, jag tänker inte börja äta på planet. Det går inte.

Varför jag redovisar mina åsikter om olika transportmedel, den frågan får förbli obesvarad. Antagligen är det ett tecken på rastlöshet.
- Någon, ge mig en resa! Eller ge mig något att se fram emot!!! Tack.
Japp, då var det fixat. Jag har en del att se fram emot. Jag ska bara fatta det först.

grammatiskt borde inte uttalas grammattiskt

Igår var en händelserik dag.

Först råkade jag ut för en flummig busschaufför.
Sedan blev mina drömmar tydda ur Eylas bok. Det stod att jag blev påverkad av mina känslor. Nähä?!
Sedan åkte nästan hela, underbara "Kombo" ut till Rinkabyholm, närmare bestämt till Nellie.
Sedan åt vi våfflor, med diverse tillbehör. Själv föredrar jag grädde och hallonsylt.
Sedan missade jag att hämta Tilda. Hon fick vänta i ca 4,78 minuter.
Sedan spelade vi Wii Play. Dom stickade sprinterkossorna var populära.
Sedan såg vi på The producers. Då skrattade jag väldigt mycket.
Sedan översatte jag så fint "Vi dricker snaps till vi kollapsar" från tyska till svenska.
Sedan spelade (?) vi Biblen, där man ska svara på frågor om sina vänner. Mitt liv var som en Willys-reklam, och det är inte okej att kötta kineser.
Sedan struntade jag i att knyta skorna, och så gick vi hem.

Nu ska jag gå och kolla om det ligger godis i min väska. Chansen är stor. Jag tror att Nellie la ner det där så vi skulle äta på bussen, men det glömde vi.
Jag får ta med det och tvinga i Eyla det idag. Vi ska på Öppet Hus på Hair, där en vän till Nellie går. Hon hade gjort nåt prov på Nellie, och nu ska de visa upp sina verk.


Övrigt att berätta är att det faktiskt ligger godis i min väska. Oops...

Framed beauty


Alone in the dark


Headline

En bild från sommaren.

Ack, så mö' grönska på en uteplats.
En till bild, från påsklunchen tidigare idag. Ägg.


Look!

Titta vad jag hittade! Ett påsklöv!
Det är liksom..gult.. och..rött!


Detta fält måste fyllas i

Igår dog han den där Jesus Josefsson eller whats his name för sådär 1980 år sedan...
Och imorgon vaknade han igen, för 1980 år sedan.. Då får man säga "Glad Påsk!"

Tycker ni inte att jag är en duktig konfirmand?

Idag ska vi måla ägg! Tyvärr blir de aldrig så bra som jag vill, för jag har för dåligt tålamod. De torkar liksom mycket långsammare än jag vill, vilket brukar resultera i en kladdig färgblandning som liknar en regnsbågs-spya...

För att återgå till mer trevliga saker så...

...


Hejdå..

punktpunktpunkt...

Snacka om att inte ha något att göra, såhär en långfredagskväll.Satt och lekte lite i Photoshop...
Godnatt!

Tråkig krokus

Vad är detta?! Jag är chockskadad! Jag kan inte lägga upp bilder! Någon annan med blogg.se som lider av samma problem?
Nu när jag har varit ute och påskfotat och allt! Grr...

Denna långfredag började med en tripp till kyrkan, och sedan kom mormor hit. Efter att hon återhämtat sig från chocken över att jag färgat håret satt familjen och förde långa diskussioner om mina betyg, min utbildning, min framtid, mitt yrkesval samt katternas övervikt. Allt som förväntas hända när lilla momo kommer på besök.

Efter att jag hade varit ute och fotad lite tråkiga saker, så som krokusar och.. krokusar har vi nu landat i soffan framför Talang. Allt detta hände dock i lite omvänd ordning, och Talang är nu slut.
Jag hade börjat på detta inlägg lite tidigare, men vi fick ett ensekunds-strömavbrott eller något, så det försvann.

Övrigt att berätta är att Marta och Sofia var här idag. Vi tänkte att vi skulle passa på att va alla en gång innan det blir semesterredor vi diverse folk. Vi såg på en jättesorglig film...

Whihuu!!! Nu funkar det att ladda upp bilder!
Det där är jag. Istället för att ta bort det jag skrev tidigare, så lägger jag till... Det känns liite virrigt nu..
För att inte överbelasta min hjärncell så tar vi helt enkelt och laddar upp bilderna...


  Tråkig krokus med fint mönster

 Påskkrokus!


Men JAHA?! Den sista bildjävlen funkar inte! Nu blir jag aggressiv.
För att lugna mig ska jag ta och tigga lite vattenmelon av mor. Imorgon ska vi nog måla påskägg.
Förvänta er bilder!


To remind me


A flower. To remind me that there is beauty all around me if only I'll look for it.A stone. To remind me to stay firm and not be moved by changing winds or reigning fancies.A leaf. To remind me that there will always be seasons in my life, but I will weather them all.


Dreams

A dream is a wish your heart makes.
In dreams you will loose your heartache.
In dreams you will become everything you want to be.
And all you have to do, to make a dream come true, is belive.
A dream is a wish your heart makes.

Glad torsdag!

Glad tvättorsdag allihopa! Japp, ni läste rätt. Jag skrev tvättorsdag. Vi fick nämligen lära oss att ordet "skär" betyder tvätta. Jag tror att det har något att göra med att Jesus tvättade alla etthundrasjuttiofem lärljungars skitiga fötter eller något. Det behövdes nog...Än så länge har vi inte haft några Easter Bitches* här ännu, men dagen är ju inte slut än.'

Igår hade vi förställning på Höglid Fhsk. Jag är så stolt över alla, speciellt Jonna, Mimmi, Eyla, Tilda, Ellen och Patricia (Tova in our minds. Hon kunde inte vara med), och såklart vår kära pedagog/ljud-ljustekniker/manusförfattare/sufflör/scenarbetare/koreograf Nellie! Fast alla har ett finger med i manuset faktiskt. Utom jag. Och Tova.
Min första långa replik, som gick dåligt första gången, gick bättre igår, även om jag fortfarande inte är nöjd. Men det kommer jag nog aldrig bli. Efter att gänget åkt hem med bussen gick jag en sväng till Konsum med en fiskmås** , och sedan skildes vi åt, och nu ska jag gå.

Hejdå, och Glad Påsk!

* Easter Bitch = Påskkärring

** Ja, jag är elak.. Men hon var ashes, och skitgullig! Hahaha.. Jag skrattar i min ensamhet...

RSS 2.0