Upprepning, pyssel och bearnaisesås

Jaha... Jag har gjort det förr och gör det igen. Jag är ju dålig som en full Bambi på jävligt hal is på att skriva på bloggen!
Det är bara det att jag har så fullt upp hela tiden , och jag hinner helt enkelt inte, och när jag har tid så är jag så himla trött att jag inte orkar.

Helgen har varit jätterolig! I fredags efter en trevlig stund med Bianca åkte jag hem till Marta där hon och Sofia väntade som små hungriga... troll.
När jag kom gick vi och köpte pizza och sedan hade vi väldigt mycket flum resten av kvällen. När vi skullese film sedan vankades det chips och dipp. Så mitt kostintag den kvällen var: Bearnaisesåspizza, bearnaisesåschips och bearnaisesåsdipp. Jag tycker om bearnaisesås...

På lördagen åkte jag och Sofia och tittade på "Klassfiende" och efter det var jag försökskanin/provdocka/deltagare i en stagefightworkshop. Sofia var också med, och jag hoppas att hon är frälst...!
På eftermiddagen när Fia hade åkt hem var jag och David med under de andra två föreställningarna av "Klassfiende" och hjälpte till lite. Jag kan tala om att det var väldigt kallt att stå och hålla upp ytterdörren och säga något i stil med "Hej, ska ni se föreställningen/ska ni se Klassfiende? Tredje våningen! Välkomna!"
Men jag gjorde det så gärna. Alltid kul att hjälpa till. Hade jag haft en fungerande hjärna hade jag tagit på mig en jacka.
När allt var färdigt gick jag och Nellie och pysslade färdigt till marknaden som Bianca skulle vara med på på söndagen.
Och där kom vi in på att vi var med på julmarknaden igår!
Vad trevligt, vad roligt, vad kallt! Vi sålde julmackor, saffransknutar, julkransar, luffarslöjd och chokladägg+smicker/förolämpning/idoldyrkan. Vi kunde inte låta bli, vi är ju teatermänniskor...

Nu ska jag gå oh ta en välbehövlig dusch efter träningen, sedan ska jag ge mig ut på skattjakt bland kläder och saker på golvet i mitt rum (kodord för städa) och sedan är det natti natti.

Övrigt att berätta är att jag fick en orättvis utskällning av en lärare idag, och att mitt och Dani's "radioprogram" på engelskan gick åt H-vete! ;)


Förresten! Har ni sett himmlen idag? Snacka om blå!

Teaterfestival -09!

Jaa.. Nu var det ju nästan en vecka sen festivalen var, men här kommer iallafall en kort redovisning.
Det var så himla roligt!
Dagen började med att jag gick upp svintidigt. Sedan fick jag skjuts av mor in till stan och därifrån fick jag och Patricia skjuts av Nellie till Bjursnäs. Vi körde fel och lyssnade på Dia Psalma...

Sedan följde en massa lekar, flum och lite hyperenergi från min sida. Detta var dock inte helt oväntat.
Utan någon som helts ordning följer här en liitn lista på de olika saker vi gjorde under helgen.

Stagefight (<3)
Skuggfight
Teatersmink
Tipsrunda
Lekar
Kreativt skrivande

Stand Up-föreläsning

Min kära grupp "Wroom wroom Splash" vann tipsrundan!

Vi skulle haft min andra favorit, clown också, men det och pratet om utbildningar togs bort p.g.a. ...tidsbrist? Jag vet inte, men tråkigt var det iallafall. Men jag blev inte sur för det! Vi flyttade bara de momenten till "återträffen" i jul istället. Tror jag?
Jag är ju virrig som en höna..

På söndagen fick vi också en föreläsning i Stand-up. Det var ganska intressant. Sedan fick de som ville gå upp på scenen och prata. En del var redigt duktiga!

På söndagseftermiddagen följde en redosvisning på allt vi hade gjort. Det var liksom istället för en hel föreställning.
Det var scener ur föreställningar, scener som kommits på under helgen, texter, stagefight, Bloody Catwalk m.m.
Bloody Catwalk gick ut på att några "modeller" hade fått diverse sår och skador av oss "designers" som de stolt skulle gå och visa upp.
Som designer är jag mycket stolt över mina modeller och deras spruckna läppar resp. hjärn..blödning?
Själv medverkade jag i öppningsnummret (förklaring följer nedan, hihi), som designer i Bloody Catwalk, i några scener ur "Ensam i grupp", i en stagefightscen, jag läste min text, och så när alla grupper skulle visa sin hejaramsa (We will we will splash you...)

Ah, det var så underbart! Jag älskar det!

Eftersom jag och Patricia skulle åka med Nellie hem igen så stannade vi kvar ganska länge efteråt och städade och plockade iordning och så. Detta må låta långtråkigt, men det kan jag säga tt det var det icke! Vi lekte, jag var clown, jag spelade tvärflöjt som clown m.m.
MEN det flumigaste av allt var att vi skulle rensa ur kylen och ta med mat hem som inte blev uppäten. Bland annat hade det blivit kvar lite glass och tre liter mjölk.
Så när vi satt där i köket och åt glass direkt ur paketen med varsin matsked så tänkte någon tanken: "Vad ska vi göra med mjölken? Är det någon som ska ta hem den eller vad?"

Då ingen ville detta resulterade det i att vi alla tre svepte varsin liter mjölk.
Jag kan då säga att jag aldrig kommer att dricka mjölk igen.


I bilen hem var Nellie som försvunnen och bakom ratten satt clownen Nene
    

Jag var inte det minsta orolig...


Ge mig ett R! R!! Ge mig ett U! Varsågod.

-Det är nåt som luktar starkt...
-Här borta!

HAHAHAHAHAHA!  Hrrm...

Det var kul. Idag var idrotten inställd så vi spatserade bort till bilden och satte oss med våra projekt.
När Marta skulle limma på några bokstäver på sin bild så kände Ronja den starka lukten och sa: "Det är något som luktar starkt", med
 en viftande handrörelse vid örat (?).
Då utbrister Marta glatt, och helt spontant "Här borta!!" och sträcker upp ena handen i luften som för att svara på en fråga.
Jag och Karlsson fann denna lilla scen hysteriskt rolig, och det hördes. Vi skrattade i X antal minuter åt detta.
Karlsson gick, och Karlsson kom tillbaka. Vi fick ögonkontakt, varav detta anfall av skratt började igen.

Någon icke närvarande som hängde med?

___________________________________________________________________________________________________

I måndags tog hela skolan vaccin mot grisförkylning. Aka, svininfluensa...
På tisdagen var 50 stycken sjuka.
Jag var en av dem.
Fy uta i helvete vad dåligt jag mådde. Den lilla svordomsramsan var kanske något överdriven, det erkänner jag.
 Men jag mådde dåligt! Jag hade huvudväk, illamående, ont i armen som av bara satan, yrsel, och 39 graders feber.
Allt detta visade sig i en epelepsiliknade frossa mitt i natten. Sedan höll det i sig hela dagen, vilket gjorde att jag missade
skolan, konfan, och mötet med Nellie på teatern.

I går år jag julbord för första gången på säsongen. Så att alla vet...

Övrigt att berätta är att det är teaterfestival i helgen (Whhiiihuuuu!!! Redovisning efter helgen..) och att jag idag hade
min första givande tyskalektion.

Puss och kram och mycket flum!

(Imorgon börjar Bianca!!)

Ich spreche deutsch sehr schlecht

Ich habe einen neue header ;)

Håldag

Idag har varit en mycket slapp dag. Dagen började med en föreläsning från brandkåren om hur man ska göra för att inte tända eld på saker och åtalas för mordbrand.
Detta har man ju inte hört typ tio gånger innan genom åren. Mina ögonlock var väldigt tunga...

Sedan var det håltimme, sedan håltimme igen, sen lunch, sen en vikarie på tyskan. Vi såg nån jävla demonfilmtrailer. Jag mår inte bra av såna.. Den var sann...
Efter det var det idrott utan idrott. Vi har fått en styrketräningsinlämningsuppgift.
Sedan var Elevens Val inställt för min del, så då knallade jag hemåt. På cykel...

Så, det var en full redovisning, med stödord ;)
Nu måste min SO-lärare bli nöjd..

Nu ska jag gå och ringa ett unpleasant samtal. Och sen kanske ett till.
                                        Min ängel...

Höstbilder

Första skoldagen efter höstlovet idag. Kan tala om att det inte var lätt att gå upp ur sängen imorse.
Idag ska jag gå och lägga mig tidigt. Så snart som jag är klar med praktikberättelsen. Den skulle jag egentligen ha skrivit på lovet, men då min lapp blev slängd på ett café så bidde det ingenting med det.

Nu ska jag ta och lägga upp några höstbilder som har tagits under veckan. Några med Tilda, och några med Sofia. Enjoy!

(Var vänlig ignorera att jag ser ond ut på de två första bilderna. Jag hade solen i ögonen.)
 Busigt... Samla löv... Kasta löv!

  

  


Det var det. Nu ska jag sätta mig och skriva lite.
Jag trivs inte riktigt med att jag inte får skriva på datorn, utan på några små A2-blad... Och min handstil är ju katastrof som vi alla vet.


Tjudeluu!


Hallowhine

Halloween. Jag minns när man var liten och det var halloween. Jag tyckte att det var jätteroligt att gå bus eller godis. Jag tyckte om att vara påskkärringar också. Fast inte så mycket för godiset, utan mest för att man fick klä ut sig.
Jag var alltid häxa eller spöke. Ett år hade jag köpt en glittrig, rosa-silvrig disco-peruk på Oj toy. Den hade jag på mig över mitt lakan. Jag var ett snällt "disco"-spöke.
Ah, minnen...

Igår kom Sofia hit, och dagen till ära kollade vi på skräckfilm på tv. Egentligen, den största skräcken med filmen vi såg var hur B den var. Fast man blev ganska rädd när dom där jäkla strålningsmänniskorna smög på vår "huvudfamilj" i husvagn.
Filmen hette "The hills have eyes".
Den handlade i korta drag om en familj som åkte med en husvagn i Usa. Vid en bensinamck stannar de, och får tips av ägaren att ta en väg genom öknen för att komma fram fortare.
När de gör detta får de punktering mitt ute i ingenstans, p.g.a. att en strålningsmänniska har lagt ut en spikmatta på vägen.
Efter detta följer lite spioneri, en uppsnittad hund, mer spioneri, några strålningsmänniskor, blod, två strålningsmänniskor som går i husvagnen och våldtar dottern, skottlossning, en uppbränd pappa, mer strålningsmänniskor, blod, blod, blod, slashade personer av varierad sort, blod, yxor i ansiktet, en strålningsmänniska med jättehjärna (han såg ut som en padda), mer slashade människor, en hämdlysten ung far, en kannibal, mer vapen i huvudet och slutligen - fred. Och då ser man att en strålningsmänniska till står och spionerar på den överlevande delen av familjen, och så slutar filmen.


Nu är det mat, och sen ska jag kolla på det senaste avsnittet av "True Blood" som jag missade i onsdags. Himla trevligt med streaming film på datorn faktiskt...

Trick or Treat!


RSS 2.0