Den blomstertid ...

   Den blomstertid nu slutar..

        

Imorgon börjar skolan. Börjar åttan för första gången. Och förhoppningsvis sista också...
Ikväll ska jag lägga mig nyduschad, i ny pyjamas och nya lakan. Sen kommer ju bara problemet att somna också. Det skulle ju vara skönt att vara någolunda utvilad och inte se ut som en levande död imorgon. Visserligen är jag icke nervös alls, det var jag för ett år sen, när vi började sjuan. Man kan nästan säg att vi börjar skolan med helg i år. Vi går en dag(fredag) och då är det nog mest prat och info och nya böcker och sånt, och sen kommer helgen.  Mjukstart. Mjukt som Bregott en solig eftermiddag på altanen. Mjuk som degen av en obakad rocknebylimpa. Mjuk som den ofärdiga osten i en kos juver (kletigt..?)
Det blev jag sugen på nu. Käre tid, inte kojuver, men rocknebylimpa med smöör och ost :)

Idag har jag varit med Marta och Sofia. Vi "firade" sista dagen med pizza, godis och film. Mitt på dagen. I fint väder. Först Sleeping with the enemy med Julia Roberts. Hon blev slagen av sin mustaschprydde make, men så flydde hon. Då kom den jävlen efter och glodde med sina fladdermusögon och sin pälsbeklädda överläpp.
Sen såg vi Heartbreakers, som var min favoritfilm i unga år. Den handlade om en mamma (Sigo-nåt Weaver?) och hennes dotter (Jennifer Love Hewitt). Den gick ut på att mamman gifte sig med nån rik människa, och sen raggade dottern på denne, så att han bidde otrogen, modern(frun) ser detta, skiljer sig, får pengar och mor och dotter lever lyckligt. Ända tills...!

Tidigare i veckan har jag varit med Vickan också. Vi såg Pippi på dom sju haven! Det är underbar! Jag älskar barnfilmer. Vi har tyvärr typ inga kvar, för vi har gett bort dom till mina småkusiner. Jag sörjer dom väl. Filmerna alltså. När vi såg Pippi satt jag och mindes varenda sen! Kommer ihåg att jag avgudade en flygande säng. Sen kommer jag ihåg scenen när Lilla gubben käkar äpplen i början. Jag tycker den är så härlig. Och så såklart sjörövarsången Merja Merja Majsi som dom på den där ön som pippis Vati är fången på sjunger. Och så.. Sjörövar Fabbe farfars far, är minsann en sju..? Vad säger hon? Sju fjärdedelars karl?
Jag har gjort ett misstag. Jag installerade Spotify på Björns dator. Men det är samma användare som min.Vilket betyder att vi inte kan lyssna samtidigt (han har hörlurar). Vilket betyder att man stoppar den andres musik genom att sätta på sin egen. Vilket betyder KRIG!

Moahaha, jag ska logga ut honom, sen ska jag ändra lösenordet, sen ska jag lyssna i godan ro. Sen ska jag fly för allt jag har när han upptäcker det.

Nu ska jag gå och uppsöka John Blund. Jag har förresten för mig att John Blund heter nåt jätteroligt på engelska. Kan inte komma på vad bara. natti natti, hoppas jag lever när jag vaknar! Eller att jag vaknar när jag lever!


The noble art of slacking

Idag har varit en väldigt slö dag. Jag har glott film och spelat The sims 3. Jag gjorde en familj där fadern skulle bli hemlig agent, men det blir nog inget av det, för nu har de fyra små ungar som jämt behöver skötas om.. ;)

Jag glömde säga att jag köpte en jättehärligt tröja i Borgholm. Det var en vanligt tshirt med trycket:

"Sailing"
The noble art of

Getting wet
Becoming Sick
Slowly going no-where
And spending a fortune

Hahaha


Snart börjar skolan. Jag tycker att detta sommarlovet har gått ovanligt snabbt, så jag skulle ju inte lida av en vecka till. Men samtidigt Oh shit vad räd jag blev nu!! Det är helt släckt i rummet och så kommer den mörka kattjäveln Zigge och smyger på mig och hoppar upp på tangentbordet! Inte skrämma skiten ur matte sådär, hon kan ju svimma.. Sen bestämmde han sig för att trampa omkring lite framför skärmen, och stryka sig mot mig så att man blir blind av allt katthår i ögonen.

Nu har jag återfått synen, så var var vi? Jo, men samtidigt ska det bli rätt skönt att göra något, och komma tillbaka till rutiner och sånt klyschigt.
Jag hoppas jag överlever.

Jag har förresten funderat lite på att flytta ner i källaren. Jag tycker att mitt rum är så satans litet, och det kan ju va rätt kul att bo där nere. Fast å andra sidan blir jag nog skiträdd på kvällarna om jag hör minsta ljud... Jag ska fundera lite på det iallafall. Och så vill jag hänga upp min hängmatta igen! Jag hade den i mitt rum, men när jag tapetserade om för rätt länge sen så tog vi ner den, och så blev det inte at att den sattes upp igen. Men den kan vara mysig att ha där nere i mit ev. blivande rum.

Nu ska jag gå och lyssna på ljudbok. Den är faktiskt jättebra. Den handlar om en polis som hamnar på avdelningen för ouppklarade fall och där börjar han utreda ett mord som skedde 1988. Det verkar vara ett hatmord. Den mördade flickan Rebecka Verloren var blandras (låter sjukt hemkst, men dom säger så) alltså hon hade en svart pappa och en vit mamma.
Den kan jag rekomendera, Fallet Avslutat av Michael Connelly.

Sen har Mutti lånat en bok jag vill läsa också. Den handlar om andra världskriget, och förintelsen. Måste säga att jag tycker att det är rätt intressant, men mycket obehagligt :(

Japp, så nu blir det ljudbok, soffa och nåt gottigt att äta.


Segling -09

Nu kommer äntligen the big redovisning av seglingen. Det var ett tag sen vi kom hem nu, och det har helt enkelt inte blivit av att skriva allt vi gjorde. Men nu ska jag iallafall knåpa ihop lite grann.

Resan började i Västervik, som alltid. Vi seglade ihop med the Ringdahls, som alltid. Vati, Christer och några andra seglade upp båtarna till Västervik, som alltid, och, som alltid, slöt familjen upp där senare.
I västervik fick Christer också sällskap av sin kompis, G.

Första tillägget vid ö var vid en liten ö utan ordentlig "umgåsklippa" Det var en meter klippa, sen var det skog. Tyvärr, var det barrskog, så det blev rätt sticksigt om man ville gå iland.
En sak som jag hade tänkt att göra denna semestern var att fota en solnedgång per ställe vi var på. Tyvärr blev det nästan inget, för solen gick alltid ner bakom hög skog, så det blev inget snyggt.

Vi seglade på, la till vid öar, solade och hade det allmänt trevligt. I början var det, så att säga, inget Medelhav här i östersjön. Rättare sagt, det var svinkallt. Ute på havet kanske 15. grader och inne i vikarna 17-18. Kanske inte jättekallt ändå, menmen. Men i skulle vi, det var ju segling! Man måste bada varje dag, även om det flöt omkring isberg stora som Mora (Ha ha). 

Här är en solnedgång jag lyckades fånga. Jag har den med mig hem i en burk, och matar den varje dag (Ha ha igen..)


Vi stannade till vid Harstena en dag. Det är en jättefin vik att ligga i, och det är alltid båtar där. Harstena är en stor ö, och det finns ett litet samhälle där, som man kan gå till från viken. Om man är beredd att gå genom skog och mark, över stock och sten, hundskit och lera (kan blandas ihop)  Is it mud? Is it chockolate? No, it's dogshit!

Men vi gick, och det var kortare väg än förra året, då låg vi på andra sidan. Själv tyckte jag att det var rätt skönt att gå där, men brodern var ju lite skeptisk. Väl vid samhället (nja, det är en brygga, en liiten affär och en sommarlunchresturang)
Köpte vi rökt fisk (ett måste) och ett paket mjölk. Allt det sålde i den liilla affären var egentligen rökt fisk, litet utbud av mejeriprodukter (mjölk, smör), glass och vykort. Kan knappast kallas affär. Mer som.. stuga där folk säljer det nödvändigaste till förbipasserande.
 För övrigt är Harstenabyn ett väldigt mysigt ställe. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. På kvällen, när vi hade blivit bjudna på Pasta carbonnara tillagad på klippan av Christer (han hade burit ut båtköket och satt det på klippan) Var det två killar från grannbåten som var typ musiker. Eller var på väg att bli iallafall. De var faktiskt jätteduktiga! Efter ett tag började vi prata lite smått med dem, och det önskades låtar hit och dit. De var bröder, hade varsin gitarr och varsin flickvän som de seglade runt med.

Framåt tolv, när vanligt, nyktert folk kände att det var dags för kudden, hade gossarna fått några glas vin, och var rätt glada. Då lät det inte lika bra som innan, men inte slutade dom inte.
Men, man får tänkta på det postiva, att det skänkte musikunderhållning till hela viken, och framför allt oss, som var närmast. Och gissa vem som var framme med kamera?Vi seglade vidare och.. Oh, förresten! Jag fick solnedgångsbild vid Harstena också!
 Molnen ser ut som rök.  Heaven's on fire!


En dag blev det helt vindstilla, men det flöt på ändå (Ha ha)
Det var faktiskt väldigt skönt att bara ligga och steka i solen, medans båten gjorde 1,6 knop eller liknande. Men efter ett tag blev det hett som i en herrbastu, för det fläktade aldrig. Så vi flöt i mellan två öar, där det var ÄNNU mer vindstilla och där badade vi.
Vi behövde inte lägga ankar, som man vanligtvis gör så att man inte ska dyka upp ur vattnet efter ett dopp och upptäcka att båten har flutit iväg 30 meter österut, och fortfarande håller ett stadigt tempo på 2-3 knop, som man måste simma ifatt.
Iallafall, vi låg så still så det inte behövdes, så vi badade bara på Väldigt skönt, för nu hade badtemperaturen stigit till normala nivåer.
Bild på Christers båt. Vilken sort är det? The answer my friend, is blowing in the wind.. (Ha ha) Det är en NF..Jag kan ju inte ta kort på vår båt ute på sjön, eftersom jag sitter i den, men jag tog en bild på en väldans mysig ö, precis efter solnedgång 


På samma ö fotade jag också:

 Blomma med geting

 Skarv (fågel som förstör öar genom att bajsa ner dem)

 Trut. Masso av trutbilder.
Och en massa fler..

Vi körde in till Valdermarsvik en dag. Där kom John på och G hoppade av. Han skulle hem och jobba.I "Vika" har dom några väldigt fina inredningsaffärer, med gammaldags stil. Sånt gillar jag! Ljusa, gamla möbler. Gärna i vitt. Också har dom en liten butik som heter Farmors hus. Massa kul kan man hitta där. Förra året här köpte vi denna skylten:


På kvällen i V-vik blev det pizza. Jag valde en med bearnaisesås (surprisesurprise!) *dreglar* Jag älskar bearnaisesås!

En dag lade vi till vid den minsta ö vid någonsin legat vid. Och då har vi seglat nästan varje år sen jag föddes, och Mutti och Vati seglade varje år innan det också. Den hade inte ens träd. Bara några buskar. Väldigt mysig faktiskt. Vid just denna ö hade jag spanat ut att det skulle vara perfekt med en bild på soluppgång. Jag har aldrig fotat en soluppgång, och den enda som räknas att jag har sett (då man verkligen tittar på själva solen, inte bara att det ljusnar) är i den egyptiska öknen, men det är en annan historia.
Det var jättefint där från toppen av ön. Man kunde se ut över sundet och skärgårdens alla småöar. Jätefint skulle det bli!

Jag hade ställt klockan på 04.20 så jag inte skulle missa nåt. Jag har turen att ha förpiken (kojen längst fram), så jag kunde krypa ut ur framluckan utan att väcka resten av familjen. Jag hade kamera väskan runt axlen, som jag brukar. Jag hade också med mig min bok och mobilen eftersom jag hade räknat med att jag skulle få vänta ett tag. Boken höll jag i vänsterhanden och mobilen tryckte jag ner i ytterfacket på kameraväskan.
 
När jag försiktigt klättade iland (det var halt av morgonfukt) och precis hade satt foten på stegen hörde jag ett plums. Jag kastade en blick vid  sidan av båten. Jag tänkte: " Mobilen ligger i vattnet..." satte ner den andra foten på stegen "Mobilen ligger i vattnet?!!" Jag skuttade iland och placerade sakerna på berget och gick fram till vattnet. Som tur var hade mobilen landat på en liten klipphylla under vattnet, så jag kunde lätt fiska upp den, bara jag höll i mig i båten. Men det var ju såklart jättedöd. Fanfanfan. Inte bra. Nu var jag ju mobillös. Men vad gör man. Kan ju inte säg att jag led jättemycket, även om jag var lite ledsen. Jag klättarde ombord igen och la den bak hos de andra på ett bord. Sådär klockan tidig morgon i all min nyvakenhet fick jag för mig att den kunde explodera, för den var alldeles varm. Detta berodde dock på kortslutning..

Nu har jag iallafall en ny.

Vi åkte till olika öar och hux flux var det i slutet av semestern. Den näst sista ön vi var vid var en stor ö med en gammal bondby på. Där är det nu sommarboende och sånt. Den ligger utanför Påskallavik. Vi la till vid bryggan och på kvällen gick vi en promenad över en del av ön. Vid denna tiden hade Björn hoppat av i Västervik och tagit bussen hem.
Det var en jättefin by! Allt såg ut som det hade gjort på 1800-talet, när det bodde bönder där. Alla små stugor med vita knutar och tillhörande ladgård såg ut precis som förr. Det hade inte skett några större renoverningar. Den hade en sån härlig atmosfär. Det var som om tiden hade stannat i den här byn. Tyvärr hade jag bara lillkameran med mig, så det bidde inte så mycket bilder. Närmare bestämmt två. Och de är kvar i kameran.

Efter det bar det av till sista stoppet, nämligen Borgholm. Där hälsade vi på farfar och Britt och jag handlade en jättekopp på nån Röda korsetaffär. Man skänkte pengar om man handlade där tror jag.
Även i borgholm blev det pizza. Det var i borgholm, på seglingen för två år sedan som jag åt bearnaisepizza första gången ;) Så nu tog jag samma som då, och den var lika god som alltid! När vi satt och åt kom Anna-Lena och Lars-gunnar och halvkusinen Sofia och tittade in. De satte sig ner i hamnen, och vi pratade lite innan de skulle bege sig igen.

Precis som tidigare sommar har vi haft jättefint väder under själva seglingen, men inte lyckats få hem båten till kalmar för det har varit för dåligt väder. Så även i år. Anna-Lena erbjöd sig att skjutsa hem oss så att vi slapp ligga i Borgholms hamn och häcka en dag extra. Så när vi bestämmt att vi inte ville kryssa hem i 8-10 m/sek körde A-L hem oss dagen efter. Himla smidigt, man tackar så hjärtligt! Dock var det bara jag, mamma och John som åkte med, för Vati och Christer stannade kvar så att de kunde  köra hem båtarna nästa dag.

Det var det. Det blev ett långt inlägg.
Här kommer lite blandade bilder!

 Rep och vindruvor

 Anna lär sig kryssa! Till en ö där the Ringdahls spelade Dream Theater för full högtalare. Det var stämningsfullt och mysigt :)

 En gammal vagn på Bokö. Här var det en söt familj som pratade som kolmårdstroll som undrade hur man gick runt ön.

 Alla spänner sig.


Och till sist -
Ett äkta kolmårdstroll!!

                              Dock med en kamera i facet

Whiihuu! I have made it! I have skrivit ett inlägg om hela seglingen! Måste bara nämna att allt som står kanske inte hände exakt i den ordningen, men nästan. Det spelar ingen roll iallafall. ;)P.S Nu tycker jag att teatern ska börja snart!!

Rubrik

Nu har jag precis kommit hem! Käre tid, vad  det är skönt att vara hemma. Även om jag bara varit borta i två veckor och inte har haft hemlängtan alls. Just nu tänker jag bara skriva lite. Men sen, när jag har duschat och ätit och "kommit hem" lite  så blir det antagligen en lång redovisning med en massa bilder från seglingen :)
Har förresten tagit 259 bilder. Jag trodde att det skulle bli fler, men jag snålade på bilderna i början för jag hade ingen möjlighet att ladda batteri eller tömma minneskort. Men det räckte gott och väl, även om jag upptäckte att jag fortfarane hade bilder från Sandras fest i kameran.. Minne som en guldfisk..(Jag då alltså, inte kameran. Den har 2Gb..)

Duschen, pyjamasen (kl. 13.20..), flingor i stor gul kopp, TVn - Here I come!


RSS 2.0