Anledningar att flytta hemifrån

1. Den här lille gynnaren hade spänt upp sitt nät mittemellan ett träd och en lyktstolpe i min trädgård, genom vilka jag dagligen passerar för att ställa cykeln på sin plats. Precis i ögonhöjd hade den
satt sig också. Vidrigt. Hade det inte varit för att solen blänkte i nätet så hade jag gått rakt in i den. Och jag lovar, mina vänner, hade det hänt så hade jag lagt mig ner på marken och självdött.
 
2. Som om att spindel nr 1 inte var tillräckligt så hittade jag spindelkonungen i sitt nät bredvid cykelskjulet. Djävulsavkomman bara satt där och såg majestätisk ut, medan jag tänkte för mig själv; Hur kan du ens finnas i Sverige?
 
Detta är två anledningar att lämna hemmet, möjligvis till och med landet.

Bubblare #3

Fotoutmaningen har lidit till sitt slut! Det här är den sista bilden som läggs upp innan tävlingen avgörs. Det ska bli så spännande att se vem som vinner!
 
Almas bubblare var att man skulle återskapa ett känt fotografi eller målning, eller någon av de andra deltagarnas bilder, och sätta sin egen prägel på det. Det här är ett jätteroligt tema, men tyvärr har jag varit sjuk sedan i söndags, så jag har inte hunnit/orkat lägga så mycket krut på detta som jag velat.
 
Jag har iallafall valt att göra min version av målningen Flickan med pärlörhänget av holländaren Johannes Vermeer. Lite modernt, lite smårockigt.
 
 
 
 
 

Bubblare #2

Ebbas bubblartema är färg!
 
 

Frukosttips

Ibland, med betoning på ibland, får jag sådana där nyttiga anfall. Idag var en sådan dag, så efter en liten joggingrunda och hemmastyrketräning från Pinterest gjorde jag den här fina frukosten. Det är havregrynsgröt med en äggvita, rivet äpple, solrosfrön och kanel. Det var faktiskt gott på riktigt, inte bara låtsasgott som man ibland försöker intala sig själv att nyttiga grejer är. Och jag lovar, äggvita smakar ingenting!
 
 
Recept:
1 dl havregryn
2 dl vatten
Salt
1 äggvita
1/2 grovrivet, skalat äpple
 
Blanda, sätt in i micron på full effekt i 3 minuter.
 
Skiva upp resten av äpplet, lite frön och kanel. Mjölk om du så önskar, vilket jag gjorde (men mjölk gör sig inte på bild). Ät!

Bubblare #1

Nu är fotoutmaningens 21 teman slut, och det är dags för de tre finalveckorna. Det fungerar så att jag, Ebba och Alma får välja varsitt sista tema, Jag började, och temat jag valde var saga/barnfilm och uppgiften var att återskapa en scen, karaktär, känsla eller bara en fri tolkning utifrån detta. 
 
Min bild är inte fån någon specifik saga, utan mer en porträttering av de svenska folksägnerna om älvor som susar omkring i skogsdungar. 
 
 
 
 

RSS 2.0