Tema 5 - Mörker

En väldigt spontan bild på utmaningens femte tema, Mörker, som jag ändå tycker visar en obehaglig känsla. Hade totalt missat utmaningen denna vecka, då mina dagar består av plugg och plugg. 
 
 

Livet i Åtvid
Har det alldeles jättemysigt i min älsklings lägenhet i Åtvidaberg! Skulle egentligen åkt hem idag, men bussen mot Västervik tyckte att det var onödigt att stå på hållplatsen i mer än 15 sekunder, så den åkte ifrån mig när jag var påväg mot den. Taskigt. Men det gav mig en kväll till här i Åtvidaberg! 


Vår i stadsparken

Idag var det vår på riktigt. Jag var i Stadsparken och fotade Tua och hennes syster Celie idag, kanske lägger upp ett par bilder från den fotograferingen senare när jag har fått deras godkännande. När vi var klara och jag väntade på mor passade jag på att fota sådna här vackra rosa blommor. Ett av de första tipsen för fotobloggare är att inte lägga upp bildbomber på samma sak, då man ofta missar den riktigt bra bilden i havet av många halvbra, men nu kan jag inte låta bli. Det är ju så vårigt!

Min favorit är den översta bilden!
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G

Påskafton!

 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G
 
 

Tema 4 - High Fashion

 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G
 
Temat i min, Ebba och Almas fototävling den här veckan var High Fashion. Jag hade seriösa issues med att komma på vad jag skulle fota, är inte så high på high fashion (ordvits ej planerad) så jag snodde mah twin bro, sminkade honom och tvingade honom att sätta i en lins jag hittade. Yoloth. 

Tema 3 - Något grönt

Utmaning 3 i min, Ebba och Almas fotoutmaning. Något grönt. 
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G
 
Det var en annorlunda syn, att springa runt i huset med en målad paprika klockan tio på kvällen...

Kullzénska

Well, jag tycker om mitt jobb. Kullzénska caféet i Kalmar. Kullen. Mammas bebis och mitt andra hem.
 
 
Fotade de här bilderna till en annons i Barometern idag. De två sista ska dock inte skickas in, de är bara för mitt höga nöjes skull ;) 
Om någon undrar, så är en "Dirty Chai" en grej jag läste om, som jag testade på vår nya cappuccinomaskin när vi hade det lite lugnt idag. Det är en chai latte med en dubbel espresso i. Väldigt gott faktiskt!

Tema 2 - väder

The fototävling goes on. Denna veckan var temat väder. Tyvärr hade vi inget väder här i Kalmar idag (ok, vi hade väder, men det var ett otroligt stillsamt sådant) så jag fick improvisera. Så hur gör man då om man vill fota storm och inte har en storm? Let me explain. 
1. Leta upp vass eller något annat som är ostadigt
2. Tag ditt stativ och sätt det där du vill ha det (Duh?)
3. Leta upp valfri lång pinne, förslagsvis utan taggar (jag talar av erfarenhet)
4. Sätt kameran på självutlösare
5. Löp fram som Gollum och sätt dig på huk framför vassen
6. Vifta för kung och fosterland i vassen så att den rör sig
7. Inse hur detta scenario ser ut för förbipasserane och skäms.
8. Peta in bilden i Photoshop och lägg på en hink blå färg. 
Klart!
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G

RSS 2.0