Dag 2 - En person jag väldigt gärna vill träffa just nu

 
Min Rasmus. Min älskade, fina Rasmus.
 
Enough said.
 

Dag 1 - En bild + tio fakta om mig

 
Då jag just nu ligger i sängen med datorn på magen skulle en ögonblicksbild bara betyda en äventyrlig expedition in i mina näsborrar, så för att skona er valde jag denna bilden från i julas.
 
Well. Då kör vi!
 
  • Jag har en gång hittat en stjärnbild (typ Lilla Björnen eller vad fan dom heter) bland födelsemärkena på min högerarm.

  • Jag håller på något sätt på med teater varje dag i veckan, ofta flera gånger per dag i olika sammanhang.

  • Jag fyller 18 år om en vecka, den 7:e februari

  • Jag har en gosedjurspingvin som sitter i en liten väska som det står "Penguin of death" på i mitt rum.

  • Min dator heter Arthur. Min kamera kallas Gamla Bettan.

  • En gång omnämnde jag Oskarshamn som "Atmutstad" i min kalender, för att Rasmus bor där och vid sällsynta tillfällen kallar jag honom Atmut. Jag tog dock bort det efter ett tag, då jag insåg hur töntigt det var. Men ändå, så roligt!

  • När jag var liten gjorde vi marsipangrisar en jul på fritids. Sen skulle vi äta upp dem. Som den kvicka unge jag var kläckte jag ur mig "Vad ska muslimerna äta då?". Läraren skrattade i en kvart och snodde nioåringens skämt och berättade i sin tur för de andra lärarna. (Haters gonna hate)

  • Detta är säkert ingen överraskning för de som känner mig, men jag anser kardemumma att vara djävulens krydda. Så vidrigt är det.

  • Jag har migrän som triggas av stress, dåliga matrutiner och starka lukter (?!). Jag borde alltså ha en mat och- sovklocka.

  • Mitt högra lillfinger är mycket krokigare än det vänstra.

Nytt till mobilen

Tänkte bara visa mitt fantastiskt fina iPhoneskal jag köpte upp mig på i lördags. Endast 99 riksdaler på Glitter!
 

Helgen som varit

I fredags var jag på födelsedagsmys hos Klara. Många skratt och djupa diskussioner är standard för estetbrudarnas sammankomster. På kvällen sen kom Rasmus till mig, och på lördagen åkte vi in en sväng till stan och utnyttjade Kullzénskas utökade lördagsöppetider. Nu idag så kom Tilda till mig och jag firade henne på sin 18-årsdag - som var den 10:e juli. Men bättre sent än aldrig! Vi gjorde någon jäkla bakelse av rultårta, grädde och persikohalvor. Första rulltårtan var dock en katastrofal misslyckelse, då den var svartare än natten efter två minuter i ugnen. Så pappas eftermiddagslur stördes av två hispiga Werner & Werner i köket som vrålade om rök och brandlarm. MEN sats två lyckades, och nu ska jag kolla på ett avsnitt av Once Upon A Time som Tilda visade mig.
 

Flashback från Laboratorieholmen

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0  /  1 . 4  G
 
 
Well, här sitter väl jag och lyssnar på litteraturhistoria om Voltaire och Rousseau. Spännande. Punkt punkt punkt.
 
Vad är väl då bättre än att varva antecknandet med lite bildredigering?
 
Ikväll ska alla tjejer hem till Klara, och så kommer Rasmus efter det. Myselipyshelg! (Herregud är jag tretton år eller?)

En Zigge till

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0  /  1 . 4  G
 
Jag fortsätter på mitt reptilspår med en till Zigge.

Inredningsdetaljer

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0  /  1 . 4  G

En varan.

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0  /  1 . 4  G
 
Detta är en varan. Han heter Sigge. Eller möjligtvis Zigge. Han är en Engelsk Springervaran.
 
 
Detta är SiggeZigge och Elin i en annan vinkel.

Födelsedagsmys hos Elut!

 

Purple mist

 
En till bild från Ebbas dimm-ryck här om dagen.

Dimma

Jag och Ebba skulle vara lite effektiva och plugga igår, men innan vi satte oss vid hennes köksbord kutade vi ut i minusgraderna och fångade den fina dimman som lagt sig över Trekanten.
Bilden är tagen med Ebbas Canon 600D.
 

Uppmärksamhet

Som jag nämnt förut har ju då Tilda skrivit en pjäs om en våldtäkt, och igår var Barometern, tillsammans med ett gäng kuratorer och skolsköterskor och tittade på en öppen repetition. Så idag prydde våra vackra ansikten framsidan av tidningen, samt en stor artikel på sidan sju ;)
 
Väldigt trevligt när människor som jag knappt trodde visste vad jag hette kommer fram och påpekar att jag var med i tidningen.
 
Dessutom ska jag och Tilda befinna oss på Radio P4 Kalmar imorgon klockan sju, och berätta mer om föreställningen. Nervöst, nervöst...
 
 
 

Hungrig, någon?

Åt nyss lunch, men känner ändå att jag blir lite småsugen på det här buffébordet mor så duktigt har åstadkommit.
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  T A M R O N  1 7  -  5 0  F  2 . 8
 
Det ser inte helt fel ut va?

"Det som bara händer andra"

Som projektarbete har min kära vän Tilda valt att skriva en pjäs som behandlar ämnet våldtäkt. Jag har fått den stora äran att spela huvudrollen, och tänkte nu ta tillfället i akt att tipsa er alla om föreställningen!
 
"Pjäsen handlar om 17-åriga Johanna, en helt vanlig tjej som letar efter kärleken. Hon kommer i kontakt med den charmige drömprinsen Erik genom gemensamma vänner. När de båda hamnar på en soffa under en fest händer det otänkbara. Vi får följa Johanna genom hennes dagböcker, där hon berättar om allt hon upplever"
 
Här är en liten trailer på pjäsen. Se och njut!
 
 
 
Här är även en länk till facebookevenemanget, där ni hittar all information.

Före och efter

Ja, vad hade man gjort utan Photoshop? Du är min bästaste vän, kära CS6!
 
Lite Kurvor, lite Oskarp Mask, lite Lagerpyssel, en hel del beskärning!
 
     Före   /   Efter
 
 
Jag kan ju ärligt säga att jag skulle vara en olyckligare människa utan mitt photoshop. Innan hade jag ett groteskt segt CS2, men i och med att vi fick en MacBook Air i skolan har jag nu hela Adobe CS6-serien. Hallelujah! Jag kunde inte vara nöjdare. Det funkar så fint, laddar knappt alls och blabliblabla blabla blablutt. I love it!
En sak som är lite synd är dock att när jag tar studenten och om jag då vill köpa ut datorn så tar dom bort alla program. Sorg på det. Sorg people. Sorg.

Resan jag inte gjorde

Mina päron åkte på en veckas semester till Malta i höstas. Utan mig. Mycket, mycket taskigt tycker jag. Så medans de satt där borta i stadenjagstruntadeiattnämnapågrundavstavningssvårigheter så satt jag här hemma, ensam och övergiven med enbart min okontaktbare broder och två katter till sällskap medan min hud mer och mer övergick till en ljus marmorfärgad nyans. Riktigt taskigt som sagt.
 
Först nu, fyra bittra månader senare, har jag kommit över händelsen. Till och med så pass mycket att jag kan lägga upp tre härliga bilder de tog med min gamla kompaktkamera. För min systemkamera fick de minsann inte låna. Ha!
 
Släkten + Pumba

 
Den här bilden är då tagen i höstas då lilla mormor fyllde 90 år. Hon är kanske inte supersvår att hitta på bilden. Det är inte hon i blå klänning och Dr. Martens.

So close no matter how far

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G

Hur petig ska man vara?

 
Här är jag! Jag och Hedda som Romeo och Julia i den moderna versionen av pjäsen vi satte upp när man var ung år 2009. Detta är den så kallade "chattscenen" där vi i originaluppsättningen sitter med ryggarna emot varandra och skriver på två uråldriga laptops. Nu är den dock en aning moderniserad, då den var vårt bidrag till Kalmar Teaters 150-årsjubileum. Det var ett helt gäng olika grupper och personer där, som på något sätt hade anknytning till teatern. Riktigt roligt var det! Särskilt att tassa omkring bakom scenen och bara andas in atmosfären och allas nervositetsfisar.
Detta är från en artikel från Barometern. Skojsigt att jag och Hedda fick en egen bild. Det är bara en liten sak. Triangelteatern. Det står att vi gå på Triangelteatern, när det egentligen är Kalmar Kulturskola som är mitt rätta hem. En sådan liten sak som ändå är en smula retfullt. Nu är då alltså frågan - Hur petig ska man vara? Ett alternativ är att skriva en liten vänlig men bestämd rad till Barometern och påpeka detta misstag. Alternativt ett tre sidor långt brev där vi innerligt förklarar att vi började gråta hysteriskt när vi slog upp tidningen, delvis för att Triangelteatern brutalt mördat flera av våra medlemmar och fått det att se ut som olyckor. Eventuellt att vi inte vill bli förknippade med några som dränker albinokaniner varje fullmåne. Eller så struntar jag i det hela och inser att Triangelteatern faktiskt är en mycket duktig systerorganisation, och att det inte gör ett skvatt att bli ihopblandad med dem.
Hur petig ska man vara?

Stilig

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G

Vilken färg har själen, älskling?

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4  G

Lite roligt...


Landar

Har ett par fullbokade dagar bakom mig, och ser fram emot ännu ett par med mycket att göra! Här är det ingen vila, mycket fart och aktiviteter vart man än vänder sig.

Up and away!

Lite onsdagskärlek

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0  /  1 . 4  G
 
 

RSS 2.0