Lite uppmuntran i regnvädret

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4 G
 
Nu när världen är lite sådär lagom grå och blöt tänkte jag att inget livar upp bloggen mer än den färgglada tårtan mormor fick på sitt kalas. I denna utsökta Pavlova bjuds på marrängbotten med citronkräm, grädde och en salig blandning av hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar och physalis. Man ba' TACK GUD. Eller iallafall mamma.
 
 

I das skola

Här sitter väl jag och väntar på Märta som sprang som en bäver för att hömta ett papper vi behöver till vår English Assingment. Nu kom hon. Så vi ska väl ta och börja analysen av Robert Frosts "Stopping by Woods on a Snowy Evening".
 
Peace out motha fockah

Sneak peak från kalaset

N I K O N  D 7 0 0 0  +  T A M R O N  A F  1 7 - 5 0  F / 2 . 8
 
Två bilder från det stora släktkalaset som hölls här hemma till ära av mormors 90-årsdag. Fler kommer!
 

Ord beskriver inte...

... hur roligt man kan ha med sin nya dator.
 
 

MacBook Air

Nu har vi ju som säkert ingen har missat fått våra nya datorer från skolan. En sprillans MacBook Air. Jag kunde inte ha varit mer nöjd. SHIT'S PERFECT! Mycket lättare att använde än jag trodde, så snygg och smidig på alla sätt och vis. Detta var en bra investering kära Kalmarsunds gymnasieförbund!

Självklart måste nya datorn ha ett namn. Min kamera heter ju lite sådär halvofficiellt Gamla Bettan, och det är väl inte mer än rätt att macen också ska heta något. Jag funderade länge och väl på om det var en tjej eller kille. Eller möjligtvis en hen. Men sedan kom jag fram till att Arthur var det bästa. Så nu sitter jag här med Arthur i knät.
 
Arthur erbjuder en del roliga funktioner, till exempel den välanvända men dock lika roliga förvrängningskameran. Den kan man roa sig med på rasterna nere i Bunkern (esteternas tilllhåll).
 
 
 
Ok, första bilden är faktiskt inte förvrängd. Believe it or not.

Fjärilsmuseet i... Ja vart fan var det?

Nellieeee, visst var detta i Stockholmsområdet?

Anyhow, när jag och Nellie åkte hem ifrån Norrland i början av sommaren stannade vi till på ett sånt här litet ställe. Det var mysigt, och kul att fota så många olika fjärilar som bara satt och posade. Dock så var jag lite orolig för mitt älskade objektiv. Det var så fuktigt där inne att jag fick torka av linsen från imma jämt och ständigt. Kan nu inte varit hälsosamt för elektroniken... Menmen, det lever än!
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A f - s  5 0 / 1 . 4  G
 
 
Dom hade även såna där snuskigt stora fågelspindlar, men de höll jag mig på behörigt avstånd från. USCH!

Bara en vecka kvar!

Nu återstår bara en enda liten vecka av sommaren. Vänta, måste sätta på lite musik. Eminem blev det. En vecka innan skolan börjar. "Fuck Life" säger de flesta. "Äntligen" säger jag. Jag har egentligen alltid tyckt om skolan, alltid längtat lite smått till sommarlovets slut. Inte för att jag inte avgudar sommaren, sol, ledighet och långa sovmorgonar, självklart gör jag det. Men det är något med alla dagliga rutiner, träffa alla underbara vänner igen, känslan när man äntligen skrivit klart det där arbetet klockan ett på natten, tjattret om helgens bravader på rasterna eller när man till slut fattar cellbiologin som alltid har tilltalat mig. Nu har jag dessutom fått den mesta underbara klass man någonsin kunnat önska sig. Älskar att kunna glida runt lite hur som helst. Man behöver inte anpassa sig efter någon, eller något. Inget statustjafs. Alla accepteras. Låt kärleken flöda helt enkelt.
 
 
Är det konstigt att jag längtar tillbaka till dessa lovely ladies?

Sensommardag

N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4 G

Stockholm Pride 2012

Den första veckan i augusti hölls den årliga Pridefestivalen i Stockholm. Jag och mina härliga teatrare ur Kombo och Advance var uppe i huvudstaden och jobbade som volontärer. Vi höll mest till på Kulturhuset, där vi också hade premiär på pjäsen "En tillräckligt vacker dag för att komma ut", en informativ och humoristisk föreställning om läggning. När vi inte var på kulturhuset vandrade vi omkring inne på området och kikade i alla de olika tälten, där vi hittade en hel del trevliga människor. Annars gick vi på stan och jag gjorde av med en del hårt införtjänade sommarjobbspengar. Men det var det värt. Självklart missade vi inte heller paraden, och jag och finaste Tilda tog våra volontärsbadgar, satte på oss VIP-minen och gick och ställde oss mitt i gatan för bäst fotomöjligheter.
 
Här kommer nästan 100 bilder från veckan i Stockholm, flest från paraden. Hoppas ni orkar kolla igenom alla!
 

Spökhus


Färden till Tyskland

I början av sommaren åkte jag på en vänortsresa till Lüneburg, Tyskland tillsammans med teatern och nycirkusen.
 
Jag orkar egentligen inte skriva en halv roman, så det får räcka med ett så kallat bildregn.
 
 

Den som väntar på något gott...

Tadaa! Nu är den äntligen här, den efterlängtade uppdateringen! Jag har nog aldrig haft ett så här långt blogguppehåll sedan människan vandrade omkring i målade grottor fångade ekorrar som kvällsunderhållning. Det är också första gången jag använder blogg.se's uppdaterade sida. Känner mig som om någon tog ifrån mig min ekorre och gav mig en iPhone istället...
 
Anyhow, eftersom jag inte uppdaterat på i stort sett hela sommaren så tänkte jag ta allt från början. Här är en bild på mina underbara lovely ladies när vi gick och åt glass efter skolavslutningen för ungefär två månader sedan.
 
N I K O N  D 7 0 0 0  +  A F - S  5 0 / 1 . 4 G

RSS 2.0