Strindberg, Öppet hus och Byteatern

Johan August Strindberg är en av Sveriges mest betydelsefulla författare, men han var också konstnär och dramatiker. Det är honom och hans dramatik som jag skriver om i svenskan just nu. Det är svårt att skriva lagom mycket om Strindberg. Antingen vill jag skriva jättekortfattat, eller hur långt som helst. Redovisningen får bara hålla på i ett par minuter, så det begränsar mig lite.

Öppet hus, var det på Kulturskolan igår och idag. Man fick prova en massa olika instrument, målarskola, nycirkus, teater och drill. Jag (och en del andra elever, men här är man lite ego) var där för att visa lite, eller bara finnas. Men mest var jag clown. Jag hade sällskap att en annan clown, som var den "smarta men blyga". Jag var den "pratiga men korkade". Vi gick runt och pratade med folk, hälsade dom välkomna, guidade runt till dom olika rummen, visade lite cirkus, och sjöng. Sedan blev jag mig själv ibland, och visade poi och akrobatik.
Eftersom jag hade skylt där det stod "Elev, teater" och "Elev, nycirkus", så fick jag också svara på lite frågor. Det är kul att känna sig lite viktig. Alltså, detta är så fruktansvärt roligt! Jag hade så kul, både idag och igår! Jag vill börja jobba, nu, NU, NU!!!

Byteatern var vi på idg med skolan. Vi såg "Den som vandrar om natten". Jag har väl inte så mycket att säga där. Den var okej, med några guldkorn och några snedtramp.


Nu ska jag låta mina tankar vandra iväg, närmare bestämt till August Strindberg och hans dramatik.


Efter mycket om och men...

... och lite påtryckningar från Sandra, har jag äntligen fotat mitt nya rum!
Här trivs jag som hönan i hönshuset, eller vad man säger.
Vad tycks?


Någon som vet?

Är det någon som vet hur man breddar bloggen? Alltså den yta som inläggen står på? Jag vill kunna ladda upp bilder som är mer än 500 px breda, nu försvinner en del av bilden i kanten om de är större.
Någon som vet?

Dagens rätt


Våffeldagen

Mmm...


En zeppelinare!

... trodde jag att jag såg ovanför mitt hus idag. Men efter en närmare titt var det bara en ballong. Men en ovanligt stor ballong!
Idag är det våffeldagen, vilket betyder att så fort Björn kommer hem från skolan ska jag göra våfflor. Det får bli min lunch, jag har sparat mig ända tills nu. Hoppas han skyndar sig, det börjar bli lite tomt i kistan!
Idag är det även Tranan (Trandagen? Tranans dag?) då tranan sägs komma på besök och lämna godis i strumpor till barnen. Jag önskade att det skulle ligga en liten Nikon D7000 i min, men det bidde inte så. Det bidde inte nån strumpa överhuvudtaget. Så därför ska jag ge mig själv en stooor portion våfflor istället! Jag ska tvinga Björn att köpa sylt på hemvägen...

Auf Wiedersehen.

Nikon D7000

Nikon D7000 DSLR Camera


Snälla tandfén, jultomten, påskharen, tranan, Gud. Skänk mig ovanstående skapelse.


VårtiderI den härliga vårsolens glans


Foto: Marta Walter

Inte helt fel med promenad på idrotten igår. Sol, sol, sol.

Men det finns inget svar

Man kan ju fråga sig vad lilla Anna Birgitta Hilda Ami Hansson tänkte när hon satte sig och sköt in sin dagliga dos av bloggning och facebook i venerna, när hon egentligen borde skriva SO-arbete.
Men nej. Det finns inget svar. Och med ovanstående rader lämnar jag er ikväll.

Adjö.

Tanzania, del 5


Dyngbagge


"Vakt-storken"

Idag är jag sjuk

Inget mer att säga om det. Sovit hela dagen, bortsett från när jag kollade på Da Vinci-koden. Somnade nästan ifrån den med.

Klart slut.

Tanzania, del 4
Street funk och Barbara Streisand

Idag ledde Sofia idrottslektionen. Vi dansade Street, och tro det eller ej, men jag tycket det var jättekul! Det hela flöt på bra, och till och med killarna verkade tycka om det. Sånt här borde vi göra oftare på idrotten.


Sofia dansar Street funk på julfesten 2010
 


Angående Barbara Streisand, så är det en låt som heter så. Vickan sjöng den igår, och efter ett tag gick hela (jag skojar inte, HELA) klass 9B runt och oooh:ade melodin. Tillslut spred det sig till A-korridoren också. Det var en epidemi, och den fortsatte idag! Nu har Vickan fått svära på att inte sjunga låten på måndag, för då är det kört nästa vecka ;)


Snart ska jag bege mig in till stan och köpa en kjol att ha att jobba i.

Tjoflöjt!


Tjoflöjt

Sitter i skolan och har fruktansvärt ont i magen. Inte för att jag är orolig eller så, så jag hoppas att jag inte är påväg att bli sjuk. Marta är hemma med influensa, och hon började med ont i magen. Fan. Jag tänker inte bli sjuk. Jag har inte tid med det. Jag missade så mycket när jag var borta, och jag har fortfarande rester.
Nu borde jag skriva fysikarbete, men jag kan inte. Jag kan aldrig skriva något vettigt i skolan, det går bara inte. Jag gör det hemma istället.

Övrigt att berätta är att den som kom på att man bara ska få tillgång till Ne´s långa texter på skoldatorer, kan gå och Fuck themselves (läs: dra dit pepparn växer). Ursäkta ordvalet.

Andas in, andas ut

Nu är nationella i kemi avklarat. Det som återstår är att göra labben som man skrev idag, och den var inte så svår. Jag gjorde mitt bästa idag, och mer kan man fan inte göra. Jag säger som Vickan, Nu kan man andas ut, men sen måste man andas in igen för vi har ett (stort och jävligt komplicerat) fysikarbete på G.

Jag tänker nu ta mig ett litet mellanmål och ett Türkisch-avsnitt innan Sofia kommer hit. I eftermiddag ska vi träna, och ikväll är det Nycirkus.

Tschüβ!


Nähe, man kan inte kolla på fler Türkisch-avsnitt förrän de sänts på TV i Sverige. Jippie...

Usch

Jag äter spaghetti, kollar på Türkisch für anfänger på strömmande video och har ångest inför Nationella i kemi imorgon. Ärligt talat så skiter jag i hur det går. Jag orkar inte gå runt och oroa mig. Så. Nu har jag slutat bry mig. Så länge jag blir godkänd är det okej. Jag bryr mig inte längre. Inte alls. Inte alls...

Tanzania, del 3

"Hippo-pool"

Fader vår

Det började med en. Sedan gick hela tjejligan runt och sjöng:

Så lyder det heliga evangeliet.
Din död förkunnar vi, Herre.
Din uppståndelse bekänner vi.
Till oss du kommer åter i härlighet.
Hosianna i Höjden.

Konfirmationen satte sina spår, för på hemvägen repeterade jag och Marta "Fader vår". Vi kunde den ganska bra iallafall.
Sedan glömde vi bort vart jag bodde, så det blev en liten extratur runt om i Berga. Jag upptäckte en ungdomsgård inte alls långt ifrån mitt hus som jag inte haft en aning om under mina 15 år i Berga.

Tanzania, del 2

"Blue-balls monkey"
Zebrorna käftar mot geparderna.

9B, alltså...Fotot är taget av självaste Ulf Stark, eftersom jag kom på att jag också måste vara med.
Skolans mest stökiga, ökända, och bästa klass. ♥

ANT

Alkohol Narkotika Tobak.
Det var fördjupningsdagens tema. Iallafall för arbetslag B, de andra hade något annat. Vi började dagen med en film om alkohol, med lite frågor och så. Sedan visade NO-läraren en Power-Point om alkohols negativa inverkan på hjärnan.

Sedan gick vi till musiksalen och lyssande på en föreläsning av en man som var nykter alkoholist. Han berättade om egna erfarenheter, om människor som råkat illa ut och om att han nu jobbar med att hjälpa dem. Han ville att vi skulle ställa frågor och komma med egna synpunkter om hur vi uppfattar alkoholkonsumtionen bland ungdomar nuförtiden, men när en vän till mig gjorde det verkade han bara arg. Hon sa inget olämpligt eller så, så det var lite lustigt.
Efter föreläsningen var det meningen att vi skulle ha en diskussion i klassen, men det slutade med att läraren spelade låtar av Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison.

Efter lunch gick vi tillbaka till klassrummet och såg filmen I skuggan av värmen som handlar om en tjej som är beroende av heroin. Hon träffar genom sitt jobb en kille som är polis, och de blir såklart kära. Hon försöker dölja sitt missbruk, men det går inte så bra. Jag satt och "ååh:ade" och "aaw:ade" genom typ halva filmen. Han var en sån fin människan som försökte hjälpa henne! Den var stark och obehaglig, men mycket sevärd. Jag rekomenderar den!


Det är vad min dag har bestått av. Nu ska jag se några avsnitt till av Türskich für Anfänger! Himla bra med ett konto på AV-media säger jag bara.


Jag borde gå och lägga mig...

... men jag tänkte att jag kunde hinna med ett litet inlägg.

Idag har jag varit på teater, och det var tipp-topp, som vanligt. På lördag är det Kulturskolans projekt "Du får gilla rosa" på Kalmar Teater. Jag och Mimmi från min grupp ska vara volontärer, och hjälpa till med lite smått och gott runt omkring och så. Jag längtar jättemycket till lördag. Vi ska få se vår film då också - hoppas den blir bra!
Det hela pågår från 12.00 till 20.00, och det är fri entré. Kom!!!

Övrigt att berätta är att... jag är glad. Japp, det är jag. För lite allt möjligt faktiskt. 

Nu ska jag gå och lägga mig.

Natti nuffsan!

...

Jag ska köpa mig en optimistjolle, och bli lite mer positiv.


Åh, vilken bra dag!

Just nu är jag glad, trött, och är kletig i ansiktet. Det sistnämnda för att jag skulle sminkas till monster, men det enda vi hade att använda oss av var foundation och mascara, men det blev bra ändå!

Idag har alltså Kombo träffats på Kulturskolan och filmat "Allt som är jag". Filmen kommer att visas på lördag, den 12 mars, då Kalmar Kulturskola kommer att hålla i ett Kulturevenemang på Kalmar Teater som heter "Du får gilla rosa".
Idag filmade vi då alla scener, och det var skitroligt! Det var varmt, svettigt och syrefattigt, men åh så kul! Vi filmade både scenerna rakt igenom, och så sa vi repliker in i kameran var för sig. Det var jättekul, och lite pirrigt, att stå helt själv med en kamera riktad i ansiktet och skrika eller få panik. Jag tyckte det var helt underbart faktiskt, speciellt när vi hade hållt på ett tag så man hade fått in flytet.

I slutet sminkades jag till monster, och så fick jag sitta och se galen ut i ett hörn. Det var också jätteroligt! Jag minns att jag verkligen tänkte på att jag släppte min "vad fan håller jag på med-spärr", och bara körde på fullt ut. Det var... frigörande. Och skiiiitkul!

Jag vill skriva ner precis allt vi gjorde, gärna i detalj, men ni ska ju orka läsa detta också, och så vill jag inte heller avslöja för mycket. Kom och se den färdiga filmen på lördag, jag känner på mig att den kommer bli bra! Vi ska även spela Ensam i Grupp igen, och så kommer det finnas en massa roliga workshops (jag tror att det skulle kallas workshops?), bland annat en i akrobatik där jag kommer att finnas!

Tack till alla i Kombo, Patricia, Tova, Mimmi, Tilda, Eyla och Ellen för att ni var så satans duktiga idag! Tack till Nellie som filmade och regisserade, du gjorde ett jättebra jobb, och tack till Charlie som assisterade när det behövdes.

Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna du minns.Tanzania, del 1

Sausage Tree

En början, en vändning, ett slut

Det är så dagen kan beskrivas.

Början
Först hade vi matte, och jag kände mig allmänt efterbliven. Trots att jag bara har missat en lektion på det nya kapitlet (dock första lektionen) så känns det som om alla andra är hästlängder före mig. Och vi fick reda på det där fuckinghelvetsjävlaskitpissprovet <-- jag flippade ut inombords. Hela provet var en rejäl tabbe från min sida, men jag har ju faktiskt varit i AFRIKA! Och Maha sa att hon skulle ha förståelse för det när hon satte slutbetyget iallafall.
Efter den här timmen var humöret lååågt.

Vändning
Jag ledde en lektion i akrobatik på idrotten! Jag hade skrivit ut bilder från internet, samt ritat jättefina streckgubbar. Tyvärr var bara halva klassen där, troligen stack resten hem när de hörde ordet akrobatik. Förklaring: De tror att akrobatik och gymnastik är samma sak. Tyvärr var de som trodde det inte där så att jag kunde bevisa sanningen.
Iallafall så sa Cissi att jag hade gjort mycket bra ifrån mig som ledare, och då blev jag GLAD!

Slut
It keeps getting better - för om 20 minuter ska jag traska över till Vickan för en tjejkväll. Vi ska laga mat, kolla på film och annat som man gör på tjejkvällar. Troligen filma helt galna flum-videos. Jag kanske lägger ut nån om de är anständiga.

Mer citat!

Från kören idag:

Jag
Alltså, om tre månader börjar vi gymnasiet! Helt sanslöst!

Erika
Ja, när du säger det så låter det jättelite!

Sofia M
Och om tre år är vi vuxna! Tre år, det är hela Nova-tiden, inte alls mycket. Alltså, om tre är är vi... arbetslösa...!

Trots mitt tur-halsband

Marta
Hur gammal är han nu då?

Sofia
Ja, sist jag kollade var han 33, så han är väl.. 32 typ.


***********************

Idag har jag gjort helvetes jävla matteprovsjävel, och jag hatar det. Det gick skit och piss, men nu har jag slutat bry mig. Gett upp hoppet liksom. Let's face it - jag kommer inte att höja mig i matte. Någonsin.


Nu ska jag leta upp bilder från Google, och sen sätta mig och rita streckgubbar, för imorgon ska jag hålla en lektion i den allra enklaste grundakrobatiken på idrotten i skolan. Hej hopp för bra planering, men jag har faktiskt varit i Afrika.


Ett litet smakprov...

En elefantpuss!


Jag är sist i kön, jag är inte sist i kön

Den meningen har jag haft på hjärnan idag.


Nu håller kameran på att ladda över alla bilder till datorn. Det ser ut att ta ungefär en halvtimme (!)
Sedan ska jag göra en storrensning, och sedan lägga upp dem här på bloggen. Fast det kommer inte att vara idag, för nu ska jag plugga matte, och sen ska jag på Nycirkus.

Nyss kollade jag på Lejonkungen, och nu ska jag presentera de ord jag kan på swahili:

Jambo = Hej

Ahsante = Tack

Ahsante Sana = Tack så mycket

Simba = Lejon

Pole Pole = Långsam

Karibu = Välkommen

Poa = "coolt"

Hakuna Matata = Inga problem

Chui = Leopard


Det var allt jag hade att komma med. Hejdå.

Arlanda

Klockan 08.30 imorse landade vi med Ethiopian Airlines på Arlanda. Flyget hem till Kalmar går inte förens 18.00 ikväll, så det blir en heldag här. Jag har just köpt mig en och en halv timmas surf på en Arlanda dator, men nu när alla bloggar, Facebook och mejl är kollade så finns det inte så mycket att göra. Jag vill se alla bilder jag har tagit! På en större skärm alltså.

Jag funderar på om jag ska gå på teatern ikväll? Flyget kommer att komma in cirka 19.00, och vi börjar 19.20. Undrar om man får komma typ tio minuter sent? Bätter det än att inte komma alls, eftersom vi spelar den TOLFTE!!! Och jag har varit borta jättemycket känns det som. Iallafall i huvudet.

Sen har jag så mycket skolarbete som jag borde ha gjort till denna veckan. Jag har bara gjort liiite matte. Den är vad jag ska ägna dagen på Arlanda åt. Matte, fysik, SO, Engelska och manus.

RSS 2.0