Ljuset

Det måste vara något fel på mig.
Hela tiden ser jag svarta hål. Hål som är redo att suga in mig, ta mig till fånga och aldrig släppa mig.
Jag ser onda varelser. Onda, äckliga klumpar som gör allt i sin makt för att göra livet surt för mig.
Det finns stjärnfall, men det är få och sällsynta. Men när det väl kommer så lyser de upp tillvaron på ett alldeles enastående sätt.
Jag ser också gropar. Djupa mörka hål, som jag kämpar för att hålla mig undan. Men hur mycket jag än hoppar, hur mycket jag än försöker se den ljusa "andra sidan", hur mycket jag än försöker tro på att jag kan klara det, så är hålen ändå där under mina fötter.
Jag faller. Långt, långt ner i den mörka gropen. Den grop som finns på alla livsvägar, men som verkar vara väldigt frekvent på min. Jag faller så länge, att jag har glömt hur ett stjärnfall ser ut.
Jag faller, och tänker att "någon gång måste jag väl landa?"
Och det gör jag. Hårt, med en dammig DUNS!
Ensam sitter jag där nere i den mörka gropen.
Jag tittar upp. Jag ser ett stjärnfall. Ett stjärnfall som lyser så starkt om jag aldrig sett något lysa förut.
Jag tar tag i mitt inre, och lyfts upp ur hålet. Detta är vad jag vill! Till ljuset!
Men när jag kommer upp finns inget. Inget. Allt är borta. Jag ser bara ljus, ett vitt och starkt ljus, som täcker hela världen. Jag har äntligen funnit allt, men samtidigt inget. Jag är i ljuset.
Jag mår bra.
Let it gooo!

En våffla i magen är bättre än... ingen våffla..?

I helgen har jag varit hos Nellie. Hon har varit "barnvakt" efterom Mutti & Vati var på 50-årsfest.
Hennes misse Naemi har varit jättegravid ett tag nu, och i helgen var det dags. Fyra små bebisar klämde hon fram. Nellie har gjort ett långt kattinlägg här, med bilder.
 Vi har bland annat kollat på Fiftyfirst State, Chicago och Sin City, och alla var mycket bra! Jag gick även till Ica iförd värsta festsminkningen och en glammig fiskbensfläta, vi har känt oss mycket intelligenta då vi klarade frågorna på TP, och vi har ätit väldigt libanesisk mat. Alltså en lyckad helg hos syrran i Rinkabyholm.

På onsdag ska "Kombo" spela på Högalid, och den nittonde ska vi spela hela dagen på Södra skolan. Sedan väntar eventuellt en hel turné! Whihuu!!! Jag är glad.. Hoppas att min skola också vill ha en föreställning eller tre...
Jag längtar så! Både till alla föreställningar, och till allt som händer i vår, och allt som händer i sommar, och allt som händer efter sommaren!

Nu ska jag gå och leta efter något ätbart i kylen trots att jag vet att det inte finns nåt.

Ännu en vanlig dag

Nu har jag suttit i en timme och lagt över "fula" bilder i en mapp som heter "Fult". Detta påminner mig om att jag har annat jag måste göra, så jag ska gå och göra det nu.
Tills imorgon har vi: Engelskaläxa, matteläxa, historiaförhör, fysikprov + en historiaredovisning och en svenskaredovisning.
Så jag har icke tid att sitta här och slöa, även om det är det jag önskar att jag fick göra...

Gaah!! Orkar inte... Jag kommer att somna i soffan med fysikboken på golvet och en katt på bröstet.
Så det ska jag göra nu. Natti...

Övrig att berätta är att jag längtar tills imorgon eftermiddag..

Cannabis vs Historia?

Kemi. Schema över joner och olika föreningar. En atom blir till en jon om dess yttersta skal är fullt av elektroner, alltså max åtta. En kan vara positivt eller negativt laddad, beroende på och den har överskott av elektroner eller protoner. Om en positivt laddad jon förenas med en negativt laddat jon blir föreningen neutral. Om en +2 jon förenas med en -1-jon blir den fortfarande positivt laddad. Atomer förenas och blir joner eftersom de strävar efter att fylla sitt skal. Men när en jon och en jon ska förenas så handlar det om att ge och ta elektroner. Det är ju bara det att det yttersta skalet är fullt, så det får inte plats fler elektroner.
Och där har jag nog tappat alla.

Förstår ni mitt dilemma? Jag fattar ingenting! Dumma Kaj att ge oss denna uppgift, och sedan lämna oss med en spanskalärare som inte kan mer än vi. Klart att ingen har löst uppgiften tills imorgon, Kaj lille...

Nu när jag är nyduschad, har avslutat mitt 11.56 minuter långa samtal med Tilda, och har dumpad cannabisprogramet på TV så blir det ännu mer plugg för min del.
Jag ska skriva klart stödord i Historia, och göra en Power Point-presentation, och skriva klart min argumenterande text.
Undrar om man får pluspoäng för ljudfiler..?


Idag har varit en bra dag, även om jag än en gång har glömt DISA-läxan...
På onsdag ska en ur gruppen ta med sig något från ens vardag att visa.
Det är min tur! Jag ska nog ta med min älskvärda personlighet...

<3

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase
Ett hjärta till alla er som betyder något för mig. Ni vet vilka ni är.

Evanescence är bra.
Godnatt.

Dagens Anna

Dagens Anna är:

 • Trög
 • Dum
 • Ful
 • Misslyckad
 • Konstig
 • Otillräcklig
 • Långsam
 • Onormal
 • Skum
 • Missnöjd
 • Ledsen
 • Dålig
 • Dålig
 • Dålig
 • Tråkig
 • Okoncentrerad
 • Deppig
 • Osäker
 • Förvirrad

Det är sant, säg inte emot.
Jag har skadat min tå och jag vill sluta med allt. Bara lägga av, för jag kan inget. Puts väck, adjö. Det var kul att lära känna er, hejdå.


Inatt jag drömde...

Inatt var jag med om en konstig sak. Jag vaknade vid två-tiden, och när jag vände mig om för att somna om så hörde jag något. Det lät liksom.. väsande. Som om någon andades brevid mig. Självklart fick jag lite panik, och satte mig upp i sängen. Ljudet slutade.. Jag tittade mig omkring i rummet, men det fanns inget där. Jag la mig ner igen och då hör jag det där konstiga ljudet igen! Jag upprepar samma procedur, och när jag lagt mig ner en tredje gång upptäcker jag vad det är som låter.
Det är jag. Det är jag som hör mina egna andetag, som andas ur en något täppt näsa.
Skumt, eller hur? Jag är nog galen...

Ikväll är det New Circus. Trevligt.
Jag är clown, och jag märker nu att jag måste byta batteri i tangentbordet...

Toodels...

Läsvärt?

Minns ni den dagen? Den dagen för, ja det måste vara nästan fem år sedan nu?
Den dagen då man fick ett brutalt uppvaknande. När det inte längre var okej att säga "ska vi leka efter skolan idag?" utan man var tvungen att säga "Ska vi va?". Annars var man töntig och barnslig. När man betraktades som världens TÖNT om man hade byxor med broderade blommor på, eller en lila fleecemössa. När man plötsligt skulle börja sminka sig varje dag, och platta håret?
Minns ni den dagen då man för första gången ställde sig framför spegeln och drog in magen? När man för första gången började jämföra kroppsdelar?
- Åh, vad jag hatar mina lår!
- Neej, du har jättefina ben! Sådär smala! Kolla på min feta mage då! Där har du ju fett om något!
- Nej, lägg av, ni är assöta. Kolla bara på mig! Min näsa är typ dubbelt så stor som era!

Minns ni den dagen då man inte längre kunde leka på rasterna, utan man var tvungen att sitta och snacka. Det var visserligen roligt det med. Man kände sig stor. Vuxen. Men längtar ni inte tillbaka till den tiden då man hoppade långhopprep på rasterna? När man hade sina fina kjolar och söta små skor. När man sprang runt och hoppade "Katt och hund" eller "Klockan"? Och hade långa flätor...

När man var liten var världen mycket enklare. Man behövde inte bekymmra sig på samma sätt som nu.
Vi har val nu. Dom jävla SKIT-valen!!
Jag önskar att jag var liten igen. Att man inte behövde tänka på vad man köpte för kläder, eller om de satt snyggt, för man hade smala ben då! Att kunna tjafsa lite utan att det blev värsta kriget hemma. Det blir det nu.
Nu när man är äldre. Äldre och dummare. Faktiskt. För när man var liten visste man lite mer vart man skulle ta vägen.

Jag saknar den dagen då vi lekte i solen, och byggde sandslott. Och när vi lekte i det gröna gräset i trädgården.
Minns ni den dagen? Det gör jag.

Bilder

Jag fick lust att kolla igenom alla bilder på datorn. Det har jag inte  gjort, då vi har bilder från sex år tillbaka. Men några mappar blev det, och jag hittade några bilder på mig som ung.
Detta var de äldsta bilderna jag hittade på mig:

 
 


Övrigt att berätta är att jag inte fattade ett piss förutom en sida i kemiläxan.
Nu ska jag gå och öva på mina skalor. Jag menar mina manus.

5 dagar, 1 timme

Oops I did it again...

Yepp, I did. Fem dagar och en timme sedan jag gjorde ett blogginlägg. Vilken tabbe..

I lördags var det friskvårdsmässa på Högalid. Det var mycket roligt! Åh, jag längtar till..framtiden.
Nellie hade tre dramapass, och Kombo var tillfrågade om vi ville hänga med. Tyvärr var det bara jag som kunde, men det var väldigt kul ändå. Jag tror att det är bra om man får se på när någon utför det yrke man vill jobba med i framtiden. Man snappar nog upp detaljer då, och det gjorde jag. Som sagt, jag längtar till framtiden...
Jag vill också nämna att jag är så glad att jag bytte till "Kombo"! Alla där är fantastiska, och jag trivs jättebra! Vi är ganska olika, men hör ändå ihop på nåt sätt. Därför är det alltid en så skön känsla när man på tisdagsmorgonen tänker "det är teater idag", för jag vet att på teatern kan jag slappna av, vara glad, och för en liten stund glömma allt jobbigt.

Lustigt att man kan känna så starkt för en teatergrupp? 
Nej, inte när det gäller Kombo.


Dylikt

Jag har tänkt på en sak. Varför säger man dylikt? Det betyder ju typ "något liknande", men varför säger man inte det då?  Jag menar, dy är väl typ..lera?? Eller nåt sånt.. Dy=lera eller dylikt!!

Övrigt att berätta är att jag även ikväll ska frysa ihjäl medans jag eldpoiar. Men det är det värt! Det är värsta adrenalinkicken! Skitkul! Sanslöst..

Sedan kan jag ju även nämna att detta är mitt 100:e inlägg! Jag ligger i jag, flitig som en älg!


Rapport ifrån tredje klotet från solen

Jag sneglade runt i rummet efter lite inspiration. Och vad får jag se till vänster om inte den jävla Robinson Crusoe-boken?! Jag vill inte se den! Bort! Svisch! Kapisch!
Och nu står den med ryggen innåt så att jag inte kan se titeln.
Det gav mig ro.
Käre tid att man kan bli så hatisk över en bok! Okej, jag kanske överdrev en smula, men det sänder definitivt ut dåliga vibbar.

Nu ska jag gå och våndas över att jag inte kan göra mina matteläxor (än en gång, notera sarkasmen..) eftersom vi inte har haft genomgång på det stycket än. Ingen kan göra läxan! Moahahaha! Hrrmm...

Guten Abend, meine freunde!

Ett öga rött

Är inte det en film?
Iallafall, så har jag ett rött öga. Men bara ett. Det skumma är att blodkärl och sånt har samma form och mängd som på det andra, men de är en mycket starkare färg. Vanligtvis brukar man ju få jättemånga synliga blodkärl, om ett öga vblir rött, men icke! Jag undrar hur detta kommer sig?Det gör inte ont eller något. (Tycker inte ni att jag är generös med min information?) Är jag magnesiumförgiftad? Eller har jag andats in någon dödlig vätgas? Eller fick jag möjligtvis en allergisk reaktion från Skanska-tjejens patetiska framträdande?
Nej, nu är jag sådär elak igen, så som jag var i somras. Då jag sa bl.a. att kungen hade tuppben...
Ja, jag är en ond människa, so deal with it!!!

Japp, idag hade vi sovmorgon till klockan nio, fick jag reda på på kvällen. Trodde vi. HA! Gissa om det var en smärre överraskning när vi ser halva klassen gå ut från ett klassrum med broschyrer i händerna. Vilken jävla tabbe alltså. Vi hade inte alls sovmorgon! Så nu hade vi alltså missat en föreläsning från Atlas Copco. Jag gråter floder.. Lägg märke till sarkasmen i min röst... text..?
Det bittra var att vi kommer alltså få Ogiltig Frånvaro för denna lilla incident. Men ni måste ju förstå, att man tror att den tid som står överst kommer först? Men nicht, skolstyrelsen hade gjort allt i sin makt för att förvirra de stackars åttorna på Kalmarsundsskolan, så schemat såg ut ungefär såhär:     (Jag går i B)


                          8A        8B        8C
Skansa:
             8.20     9.00      9.40

Atlas copco:      9.40     8.20      9.00  

Pontz Löfvgren: ???     10.10      ???

Länssjukhuset: 9.00     9.40      8.20Förstår ni vår förvirrelse?! Makes no sense!  Eller egentligen gör det det, men vi såg det bara inte..

Sedan har jag också kommit på varför Pontus Löfvgren är så jävla framgångsrik. Han bjuder på tablettaskar! Ute på skolorna! Och man fick ta TVÅ! Synd bara att man mår illa av dom små godisarna. Sedan bjussar han även på choklad på kontoret, och om man har sålt/köpt hus vi Pontuz Löfvgren så får man gratis julgran på julafton, man får födelsedagspresenter, julklappar.. Det är vägen till framgång! Gratisgrejer!

Då tänker den naiva befolkningen;  "Ååh, de har råd att bjuda på juulgran och småågodis, det företaget är nog riikt! Och pengar = erfarenheet, och erfarenhet är ju braa. ÄLSKLING, SKA VI KÖPA HUUS??!!"

Och där har ni en verklighetstrogen förklaring till varför alla fastighetsmäklare ser ut som om de är direktimporterade från Lidingö, tjänar hutlösa summor, har förmågan att avfyra ett bländande leende, och få de fagra damerna på fall, och köpa och sälja fler hus.
Tycker ni inte att jag har varit duktig och observerat??


Hujedamig, detta blev ett fasligt långt inlägg, utan bilder!
Så nu ska jag gå och roa mig med andra saker, så som USA's ekonomi, världsfred, miljöhot enligt Al Gore, och matteläxor. Notera att den sista punkten faktiskt står i plural...

Jambo

Jag har nu suttit i elva minuter och tittat på skärmen. På den tomma ytan som ska fyllas med mina ord. Ja, då kör vi!!
Idag hoppade jag träningen p.g.a. migrän. Det var inte kul. Så jag gick och la mig och växlade mellan boken och powernaps. Det var däremot kul. Eller, kul och kul... Avslappnande.
Det är vad jag har gjort i eftermiddag, och nu ska jag gå och skölja ur inpackningen ur mitt hår. Det står på flaskan att den ska sitta i i typ fem minuter. Nu har den varit i i... 26..
Jaja, mitt jävla rishögsskatbojävlamyrstackrävsvansskithög till hår blir inte fett iallafall, och detta är vad som behövs för att det ska bli liite lent. I en dag...

Imorgon kommer jag att vara full av massa nyttig information om olika företag, bl.a. Atlas Copco och Skanska. Det är någon sån.. dag.. i skolan. De vill nog intressera ungdomarna i industrifrågor och liknande...
Övrigt att berätta är att "Jambo" betyder "Hej" på swahili..

Typ såndär soja... sojasak..?

Idag skulle jag stå för maten. Jag gjorde tacos, det är alltid uppskattat. Den här gången hade jag kommit på den inte så geniala (visade det sig) idén att ha vegetarisk köttfärs, istället för vanlig, bara för att se om någon märke någon skillnad. Jag väntade till alla hade ätit lite, sedan frågade jag vad de tyckte. De sa att det var gott, att köttfärsen var lite annorlunda, men den var lika god som den vi brukar ha. Då sa jag med ett leende att den var vegetarisk. Detta var reaktionerna:

Pappa: Hmpf.. Jag trodde nog det... Vad är det för något i den?

Björn: Vegetariskt? Varför då? Vad är det?

Jag: Jag vet inte riktigt. Typ soja-och-nånting.

Björn: Jaha.. Så det är den här sojagrejen som smakar så konstigt?! *tuggar lite* Konsistensen på den där är (konstpaus) hemsk!

Jag: Du sa innan du fick veta att den var vegetarisk att den var god.

Björn: Men då hade jag inte kännt den extreemt äckliga konsistensen.

Jag: (Måttligt seriös) Jahaaa...

Björn: Konstistensen gör mycket!Jaja, jag genomskådar dem. Jag vet att de gillade det, iallafall lite, för det är knappt någon skillnad mot vanlig. Nästa gång får dom iallafall göra sin ickevegetariska taco, och njuta så jävla mycket! ;)


Resten av dagen har ägntas åt att sy vikingaklänning, och sitta vid datorn.
Tog en liten sväng förbi kyrkan och var kristen i en och en halv timma också..
Nu ska vi se "Luftslottet som sprängdes"

Tschüβ!


Med något positivt följer något negativt...

Något riktigt sugit från gårdagen är att jag fick färg på min kamera. En rosa fläck på ojekivet.
Och det kom lampolja på den i onsdag när jag fotade poiare. Men det gick att torka bort.
Undrar om objektivet förstörs av lacknafta som man ska ta bort färg med? Det återstå att se när Vati kommer hem. Han kan sånt.
Idag är jag väldigt trött och seg. Hjärnan funkar lite halvt om halvt, men den behöver inte prestera så mycket idag. Jag ska bara vara hemma och ta det lugnt.
Skönt. Jag är faktiskt väldigt mycket off idag.
Har inget att göra. Vad ska jag göra? Jag har ingen lust att sy klänning... Jag ska se på tv..

Tjejmässa

Jag kom hem från tjejmässan för ungefär 42 minuter sedan.
Jag och Sandra, Marta och Viktoria plus en hög andra var där och hjälpte till. Vi fick tröjor i en mycket stark grön färg! Jag märker nu att jag behöver byta batteri i tangentbordet. Och i min hjärna. Jag är lite off just nu.
Vati är i Stockholm över helgen, vilket betyder att Vatis säng är ledig. Det är en sån där tempurmadrass, som formar sig efter kroppen. Gissa vem som ska övernatta där?

På mässan var min uppgift att fota. Eftersom jag hade min fina gröna tröja på mig, så kände jag mig officiell och behövd. Det var jag inte. Jag skådade minst 5 andra som gick runt och fotade, med en likadan, eller nästan, kamera som jag har! Inte ok! Och även om jag försökte se så trevlig ut som jag bara kunde, iförd en avocadotröja, så inte fan ville folk vara med på kort! Tjuriga var dem, och vände bort huvudet med en hand för ansiktet. Synd. Inte ens om jag försökte smygfota gick det bra. Blixten avslöjade mig. Jag var hatad. Utsatt. Förlöjligad. Och allmänt blåst, så jag gick till resten av tjejerna i cafeét istället.
Dock så träffade jag ganska många jag kände, och det finns dokumenterat i min kamera!
Sedan så tycker jag att människan från Linnéuniversitetet med finfin kamera kunde sticka, likaså mannen från tdiningen som hade den största kameran visad på allmän plats i historian!
Sedan kan Niklas från UNF hänga på, eftersom han skulle påpeka att han hade en 10.000 kronors Nikon D90. Jag har bara en liten D60...

Innan jag börjar tjura på folk jag inte känner ska jag gå till sängs!
I helgen ska jag och mor börja skapa våra vikingaklänningar till bröllopet i maj. Min överklänning är purpurfärgad. Hade jag varit viking hade jag hetat Tor-Ulf-Björn och haft hög status!


Övrigt att berätta är att jag höll på att skratta ihjäl mig åt Marta. Hon skulle ge mig en sköldpadda i gips att måla på och sa: "Det finns såna där skaldjur..."

Poipoipoi

Igår eldpoiade vi på nycirkusen. Det var mycket mycket roligt!
Lite nervöst i början kanske, men det släppte fort.
Jag känner att detta är något jag vill fortsätta med, och kanske bli rätt bra, någon gång i framtiden!

Jag hade med kameran och fotade. Tyvärr tog det ett tag innan jag hittade en styrka på blixten som passade och sånt, men några användbara bilder går nog att leta fram.
Här är den enda skarpa bilden på mig:Klicka på bilden för att göra den större.

Hmpf...

Grr...
Jag blir aggressiv. Ingenting funkar. Och jag är inaktiv. Arg.

Jag kan inte ta tag i något, mitt minne sviker mig, jag kan inte svara på frågor jag borde kunna svara på, lösenorden funkar inte, mejladresserna funkar inte, jag har en ofärdig matteläxa jag inte kan, jag borde ta tag i något där jag knappt vad vad jag ska göra, jag har inte tid, jag har för mycket tid, jag blir stressad, och inget funkar..

Förtår ni min känsla? Nej, inte jag heller...

D60F/5,61/125sekISO100+0,3steg52mm

Solen skiner, eftermiddagsljus, ingen vind, och vårkänsla. Vad kan vara mer perfekta förhållanden för en fotostund? Ja, det skulle ju vara ett litet plus om det fanns några kul saker att fota.
Men jag hittade ändå några, där jag var ute i trädgården. Jag envisades med att endast ha på mig en kofta, bara för vårkänslans skull, trots att det bara var 1,5 plusgrader ute...

Här kommer iallafall resultatet av mitt plötsliga infall av vårfotgrafering:  En blåmes

  En annan blåmes

  Årets första blommor

  En nåntingnånting på en buske

  Leftovers

  More leftovers

  Ensam och övergiven

  Nypon är gott! I soppvariant iallafall..

  Sist men inte minst, tagg!    Det var en måttligt behaglig upplevelse att luta sig in bland taggiga buskar, men vad gör man inte för konsten?
Ikväll ska jag äta mycket god mat, som jag har lagat, sedan ska jag åka och försöka att inte sätta eld på mig själv. Vi ska poia med eld idag på nycirkusen. Nervös!! Jag har iallafall en mycket, mycket bred sjal att ha kring huvudet...


Ojojoj

Så busigt av mig!

På engelskan har Dragan låtit oss sitta vid datorn och hålla på med något engelskaprogram som heter Selingua..

Och vad gör jag? Selingua, ja, men vad mer??

Dead until dark

Jag känner att träningen idag var ett litet misstag. Jag var jättehostig och hade ont i huvudet, och Sofia hade ont i magen. Och våra små krämpor blir inte direkt bättre av att vi skuttar omkring på ett ljusblått friskisgolv, med musiken dånande så att ljudörat lyser. Ok, så farligt var det inte...

Jag vill börja på min svenskauppgift.
Vi ska skriva argumenterade texter. Typ debattartiklar.
Jag ska skriva om läxor. NER MED LÄXORNA!! Eller något sånt..
Och börjar jag nu så kanske jag inte lämnar in den sista dagen (eller försent) som jag har en tendens att göra med mina svenksauppgifter.

Synd bara att jag inte skriver lika bra som vissa andra jag känner. Som till exempel Eyla, Ronja, Nellie, Tilda, Patricia, Mark Twain eller Selma Lagerlöf.
Jaja, sånt är livet... JAG KAN JU INTE VARA BÄST PÅ ALLT...!  

Nu lockar duschen och min nya bok, införskaffad från den enda hyllan på Dillbergs där det inte var bokrea.
Jaja, sånt är livet... VÄRLDEN KAN JU INTE ALLTID VARA PERFEKT...!


RSS 2.0