Sagan om låset som satt fast

Idag har jag varit med om en märklig sak! Jag var hos syster i Rinkabyholm, för att vara kattvakt. När klockan var ungefär tjugo i tre skulle jag gå till bussen för att åka hem. Och jag kommer inte ut! Jag hade låst dörren under natten, och nu kunde jag inte låsa upp den. Låset hade liksom frusit fast. Jag stod där och ryckte och slet och höll på att bryta av mig fingrarna i typ en kvart innan jag ringde pappa. Då hade jag redan missat min buss (och de går inte så ofta där ute). Pappa sa att jag skulle värma nyckeln, så att låset skulle smälta. Så det gjorde jag. Jag sprang fram och tillbaka med en het nyckel i högsta hugg, men den svalnade på två sekunder. Det funkade alltså inte. Jag provade också om nyckeln funkade i den andra dörren, och de gjorde den. Men den dörren gick inte heller att låsa upp! I en sekund tänkte jag att jag kunde hoppa ut genom fönstret, men sen kom jag på att om jag gjorde det så skulle jag ju inte kunna stänga efter mig.
Pappa kunde inte komma, för han hade ingen bil. Hyresvärdarnas hus såg väldigt tomt ut.
Vid det här laget började jag känna mig som om jag var strandad på en öde ö, utan chans till räddning.
Jag ringde till Nellie, som föreslog att jag skulle hoppa ut genom fönstret och prova att låsa upp utifrån. Och det funkade! Jag blev så glad att jag började skratta. Jag trodde ju att hon inte skulle komma hem förrän mitt i natten, och att jag skulle missa att träffa Marta och Sofia ikväll. Jag skulle dö en ensam död.
Iallafall, om det var någon granne som såg mig när jag tog mig ut genom fönstret så skulle de nog trott att jag var galen. En fnissandes femtonåring som klättrar ut genom ett fönster och landar på ett mindre graciöst sätt i en snöhög. Inte direkt en vanlig syn.
Det hela slutade iallafall lyckligt, förutom den långa väntan på nästa buss hem.

Och när jag kom hem så...
Kom Marta och Sofia hit och vi köpte pizza, pratade om våra bravader under lovet och såg en film. Den filmen, Disturbia, har vi nog sett fem gånger. Minst. Men den är så himla bra, och jag får fortfarande rysningar längs ryggraden vid de allra mest spännande delarna! Nu har ni ett filmtips, gott folk!

Korrekt svenska:
Spännande
Mer spännande
Mest spännande

Så-här-borde-det-vara:
Spännande
Spännander
Spännandest

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0