Roten ur kvadrat=Powernap

Jag funderar starkt på att ta mig en Power-nap innan jag pallrar mig in till stan vid femtiden.
Japp, så blir det nog.

Dagens idrottlektion bestod av absolut ingenting. Vi fick själva bestäma om vi ville vara ute och spela fotboll, eller vara inne och göra lite vad vi ville. Alla killar gick ut, alla tjejer stannade inne. Två satt och pratade, vi fem låg som trasdockor på golvet och gav varandra massage lite då och då, och två tappra eldsjälar försökte ge sig på Volleyboll, men gav upp efter att par minuter. Vår lärarvikarie var inte där heller.
Kanske borde lägga ner energi på alla lektioner? Nepp, han sätter inte betyg iallafall. Jag är en anti och demonstrativ tonåring. Typ.

Nu ska jag slumra i soffan och drömma om matteläxor och roten ur kvadrat...

Aerobic, svett och upprepningar

Aerobic kanske är något som jag kan kunna tycka om någon gång i framtiden.
Idag var jag, Marta och Sofia på aerobic på Friskis. Det är gratisvecka för de som vill prova på nu, så vi kör igång innan vi köpt våra kort.
Vi placerar oss alltid längst bak. Ryggen fri! Vissa steg var svåra, vissa lätta, och man svettas som ett svin! I vissa stunder känner jag mig som en grobian eller nåt, där jag står och försöker koordinera min extremt osamarbetsvilliga kropp.

Övrigt att berätta är att vi på både Svenskan, Engelskan och Tyskan idag skulle skriva vad vi gjort i sommar. Jippie... Jag skrev samma sak på alla språken. Fantasi, bye bye.

Välstekt pannkaka

Igår,  träning.
Idag, träning.
Imorgon, träning.

Ska det va' så ska det!

Klass 9B 2010-2011

Det känns som om idag har varit en dag i sista veckan i skolan, eftersom vi bara har lekt lekar och tävlat.
Som om sommarlovet bara var en långhelg i väntan på skolavslutningen.

Sista året i grundskolan. Jaha. Snart ska man på ostadiga ben stapla ut i världen. Jag känner mig så himla oförberedd!
Nästa gång det är val så får jag rösta. Jag gjorde en valkompass nyss, bara för skojs skull.
Jag har nog aldrig känt mig så ung.
Om det hade suttit ett frågetecken brevid mig så hade det sagt: Hi, mate, looking stupid today, eh?, eller nåt i den stilen. Iallafall, jag blev Miljöpartiet.
Sedan ska man börja oroa sig för HÖGSKOLEPOÄNG. Jag menar, vad fan är det? Högskola? Nyss började jag ju sexan! Vart har mitt liv tagit vägen? Käre tid...

Snart hamnar man på hemmet och börjar odla skägg. Jag ska viga min tid åt virkning och broderier.


Back on track; Första dagen i 9:an.
Min kära klass, klass 9B på Kalmarsundsskolan vann Klasskampen. Överlägset till och med. Det trodde jag inte om oss, men vi fick en pokal. Jag som hade hoppats på något ätbart...

Nu ska jag sjunka in i de mjuka dynorna i soffan, och fördriva tiden med Engelska deckare.
Känner mig helt slut efter det första träningspasset efter sommaruppehållet.


Today, heaven. Tomorrow, hell

Min sista dag i frihet.

Jag har en känsla av att jag kommer bli så djävulskt rastlös detta året. Hoppas det går fort.
Synd, för detta är sista året i skolan med min fina Tjejliga. Hoppas det går långsamt.


Hihi, jag hittade några bilder från.. ja, det var ett tag sen! Tänka sig så mycket skratt vi haft tillsammans!


To remind me


A diamond. Reminds me my heart is an invaluable gem formed over time offering bright facets of life.


A needle. To remind me that time is short and to try and mend torn relationships.


Word

"Fear is our greatest enemy, and hope is our greatest weapon against it"

Nu/snart

Nu


Snart


Jag har köpt skor!

Jag tycker inte om att köpa skor!
Jag ogillar starkt att köpa skor!
Klackar ger mig ångest!
Jag trivs bäst om jag får ha samma par ett helt år igenom. Vilket jag också haft.

Och nu har jag köpt tre par! Holy crap. Jag känner inte igen mig själv längre. Vem är jag? Jag har blivit en livs levande skoköpare. Ännu en sak som fascinerar mig djupt är att jag faktiskt har köpt skor med klack. Jag trivs inte med sånt. Men, jag fyndade på Arnold's idag, och titta vad ödet hade att komma med. Ett par gladiatorsandaler till Tanzania i vinter, ett par vita tygskor (kärlek till plattfot) OCH ETT PAR HÖGKLACKADE SKOR!
Jag kommer att dö. Jag kommer att falla, och dö. Alla som läser detta är bjudna på min begravning. Det serveras smörgåstårta. Välkomna.

Imorgon ska jag dra med mig mor till Hansa, och så ska jag köpa lite mer kläder till skolan börjar. Idag inhandlade jag bara en almanacka. En till.


Övrigt att berätta är att pappa hittade en Jätte Karl-Johan-svamp vid båten för ett par dagar sedan. Tyvärr var den äten på, men iallafall. Den var trevlig att fota innan vi styckade den och skänkte den till kompost-mannen.
 

Rag doll


Vickan, saft och chokladbegär

Jag låter bilderna tala för sig själva.

Detta och inlägget innan är vad min dag har bestått av idag. Nice! Alltid lika trevligt att träffas, Vickan ;)

Utflykt med mina röda converse

These two shoes seems to suit me well, when I feel like hell, wich I do now that you're gone.Dygnsrytmer, teater och röda converse

Kan någon berätta för mig varför jag har glömt bort hur man är trött? Jag vet inte hur man gör längre. Den enda anledningen till att jag går och lägger mig är för att det känns konstigt att vara uppe till efter halv tre, själv, om nätterna.

I kväll har jag varit på teaterträff hos Mimmi. Det var trevligt, och vi pratade, fotade och sånt. Och jag fick ungefär 386 myggbett på benen. Och nästan alla var i knävecken. Why?! Jag avlider.

På tisdag börjar skolan, så det är nog hög tid att vända tillbaka dygnet lite grann.

Dags att börja med det nu.

Från i vintras (våras? höstas?)

Wordcloud


Äkta vänskap varar för alltid


Golden green


Pictionary


Blå Jungfrun


"Some holy light"
A walk to remember


Ståndare och pistiller, kära elever..
Tapenade på kex. Så vackert, så äckligt.


The final countdown
Fr. v. Christer, John, Bandana-Björn, Vati, Mutti.


Reflection
False beauty
Everyday's extraordinary minor matter


Jag svär, det sitter en spindel här nångonstans...

Jag har totalt sabbat min dygnsrytm. Det är både positivt och negativt. Bra när man vill vara vaken länge. Dåligt om man inte vill.

De senaste dagarna har jag varit en hjälpande hand, moraliskt stöd och sällskap när Nellie renoverar en lägenhet. Det har varit kul, och i pauserna från allt målande, städande, fixande, loppis-rundor och IKEA-besök har vi avnjutit en god chokladboll eller lite nachos, samtidigt som vi tjuvkollade (tyckte jag, eftersom jag inte känner lägenhetens ägare, som Nellie gör) på American Psycho och Gilbert Grape på den trivsamt stora TV'n.

Imorgon ska jag bli demonstrerad Stagefight på på Kulturskolan, och på söndag ska jag träffa Tilda! Det var jättelänge sen nu, och vi ska ta våra kameror och göra en film, och det är alltid kul! Än så länge har jag inte lyckats få fram något redigeringsprogram för filmer (letar febrilt efter Adobe Reader, film-versionen av Photoshop, min älskling), men Tilda har ett bra så vi klarar oss.

I helgen kommer min faster från Uppsala också, så jag ska umgås med henne. Vati tyckte att det var onödigt att jag skulle slåss imorgon, för han ville ha hjälp med tacosen. Det kan bli lite för avancerat för honom i köket ibland, min käre Vati. :)

God morgon!


Home sweet home

Det var så skönt att sova i en säng där risken inte var så stor att man slog sig eller ramlade ur. Det är det första jag har att säga.

Det kommer nog inte bli så mycket bloggande de närmsta dagarna, eftersom Vati inte är hemma för att hjälpa mig att rätta till alla datorproblem som killarna åstakommit under sin dagar själva här hemma.
Björn och hans kompis Arvid skulle koppla ihop sina två datorer så de kunde spela Wow tilsammans. För att kunna göra detta var de tvugna att ta bort vår andra dator, den som jag använder. Här ska tilläggas att Björn inte kan ett skit mer än jag om datorer. I vilket fall, de ljuvliga gossarna lämnade mig att sköta om nätverkskablar, trasiga tangentbord och mystiskt försvunna volymkontroller. Tack. I love you so.

Och så ska jag lägga ut en massa bilder också! Jag ville inte göra det tidigare, för jag har inget Photoshop på lill-datorn. Ja, jag erkänner, jag är en Photoshop-addict... Oftast iallafall.

Sofia kommer förbi vid tre-tiden, så jag borde gå och packa upp. Jag är ytterst dålig på att bry mig om sånt. men förändring skall ske!


Mopeder, chokladbollar och tandborstar

I Loftahammar ägnar man sig åt att åka moped. Det är allt man gör i Loftahammar.
Det är en liiiten liten håla, som har ett trevligt hamnkontor och goda chokladbollar. Och mopeder.

De som har Arcona 40:an en bit bort skrubbar sin båt (stoor båt) med tandborste. Jag faschineras över detta fenomen. Ja, har man köpt en så stor och troligtvis dyr båt så ska det väl hållas snyggt...

Natti...


Vacker, bländande härlig

En fontän mot en rosa himmel.
Fulla Västerviksbor.
Två skruttiga Volvo's.
Gula lampor i natten.


Kvällen sammanfattad i fyra meningar.

Imorgon kommer Björn ombord, och vi sluter upp med John och Christer i den röda NF:en brevid. Som vanligt, the classic way.
Jag ska köpa böcker. Förhoppningsvis har den lilla bokhandeln i Västervik de som jag vill ha. Annars får jag köpa ett lager "Dötids-tidningar" (In Touch, Hänt Bild o.s.v.) att fördriva tiden med.

Nu ska jag läsa ut den femte boken i en serie om nio.


RSS 2.0